2 entry daha
  • islami kesimin baş klişelerinden olan zorlama bir iddia. önemli olan cümle değil bence, duymaktan bıktım zaten yıllardır, önemli olan kimin söylediği; bülent ecevit.

    bunca yıldır fanatik ecevitçi olanların oyunu bile "yanlış" olarak nitelendirmenin hafif kalacağı tercih, seçim ve politikalarla kaybetmiş, ezik, zavallı bir politikacı olan ecevit'in tarikatların klişe söylemlerinin en başında gelen bu iddiaya akli melekelerinin yerinde olup olmadığı ilk bakışta pek kolay anlaşılmayan bir hale geldikten sonra sahip çıkması bana hiç şaşırtıcı gelmedi.

    o ödün vermez cumhuriyetçi, tam bağımsız türkiye fikriyle yanıp tutuşur gibi görünen ecevit gitmekte ve yerine fethullah gülen' in memuru görünümlü, belki de gündemde kalmak için çırpınan yaşlı ve dediği kaale alınmaz bir adam gümbür gümbür gelmekteydi zaten...

    iktidarda kalmak içgüdüsüyle, 11 eylül saldırıları sonrası ırak' a yapılacak müdaheleye dayanak tırışka kanıtlar kendisine iletildiğinde "amerika ikna olmuşsa biz de oluruz, amerika diyorsa doğrudur" tarzı açıklamalar yapan bir insandan bahsediyoruz, kanıt denilenler de amerika' nın bile bugün yalanlamak zorunda kaldığı tırışka iddialardı zaten, o zaman da belliydi.

    yıllardır nedenini anlayamadığım şey, abd gibi zamanında ecevit'i öldürtmek istediği ecevit tarafından dahi bilinen bir ülkenin nasıl olup da abdullah öcalan' ı paketleyip ecevit' in eline vermiş olmasıydı. şimdi bakınca o aciz koalisyonu iktidarda tutmanın tek yolu bu gazı vermekti, o aciz koalisyonun iktidarda kaldığı her gün de akp güçlendi, pat diye iktidara geldi, şimdi düştü bende jeton, biraz geç oldu evet.
147 entry daha
hesabın var mı? giriş yap