224 entry daha
  • sinema dünyasına adını altın harflerle yazdırmış efsane yönetmen. tarzı karakterler arası farklı bir elektriklenme, enerjik ve gerilimli olarak kısaca özetlenebilir. müzik seçimleri ise şahane. sicilya'nın palermo kentinden new york'a göç eden katolik bir ailenin ikinci çocuğu olan martin'in her filminde kökeninden izler bulmak mümkün. erkek karakterlerin maço özellikleri, fiziksel şiddeti kanlı bir şekilde yansıttığı sahneler, çoğunlukla katolik olan insanların inançlarını tutkulu bir şekilde sergilemesi, karakterlerin dini suçluluk ve pişmanlık duygularını başarılı şekilde beyaz perdeye aktarması bunun örnekleridir.

    küçüklüğünden beri sahip olduğu astım hastalığının onu sinemaya itmesi oldukça ilginç bir hikaye. hastalığından dolayı arkadaşlarına ayak uyduramayan küçük martin'i ailesi ve abisi sürekli sinemaya götürürmüş. böylece aile bir yönetmenin doğuşunun bir numaralı sebebi olmuşlardır. sinema tutkusunu daha o yaşlarda sahip olan martin, 75 yaşında olmasına rağmen hala o ilk günkü heyecanını koruyor ve filmlerine yansıtıyor. bunu şimdiye kadar çekmiş olduğu birçok efsane olmuş filmden anlamak mümkün. 2018 yılının sonu 2019'un başı gibi çıkması beklenen ve duyurulduğu günden beri efsane olmaya aday the irishman filminin kadrosunda al pacino, robert de niro, joe pesci ve harvey keitel bulunuyor.

    martin'in çocukluğuna dayanan şöyle ilginç bir hikaye de vardır: "sokağındaki dükkandan sık sık the tales of hoffman filmini kiralayıp evde izlermiş. martin, dükkanda bu filmi kiralayan sadece iki kişiden biriymiş. diğer isim ise kendisi gibi yönetmen olan george a. romero’muş."
234 entry daha
hesabın var mı? giriş yap