13 entry daha
  • seriyi takip eden ve merak edenler için başarılı bir filmdir. akıllarda kalan bazı sorulara cevap vermekle birlikte yeni sorular üretmemesi bu açıdan önemli. serinin diğer kısımlarını izlememiş olanlar için bu film gereksiz olabilir. ayrıca, bu film her ne kadar genel olarak başlangıcı ifade etse de kesinlikle star wars gibi sıralanarak izlenecek bir film olmamış; 4-1-2-3 diye izlemenin pek bir avantajı olmayacaktır.

    olumsuz yanları:
    - sert ve ikna edici bir başlangıcı olmasına karşın yaşanan tesadüfler ve orantısız şiddet nedeniyle yapım kendi bağlamından kopmuş. düşük bütçeli korku filmlerini andıran ölümler gördük.
    - son zamanlarda özellikle marvel filmlerinde görmeye alışık olduğumuz (bkz: deadpool), (bkz: avengers: infinity war) cıvık karakterin varlığı bu filmde de rahatsız ediciydi. gerilimin tavan yaptığı noktada, bağırsaklarını anlatan bir teyze mânasızdı.
    - serinin diğer filmlerinde görmeye alışkın olduğumuz odak figür ölümlerini bu filmde göremedik. ölüme en yakın karakter bir minor olduğu için öldürülemedi. mevcut düzeni farklı örneklerle yargılayan bu filmde dahi bu klişe aşılamadı. örneğin: blackwater göndermesi.
    - black lives matter yaklaşımı ve i can't breathesözü filme son derece yanlış aktarılmış. staten island gibi bir noktada ırklar arası çekişme bu kadar net değil. bahsi geçen gerginlikler de 2014 yılında yani obama döneminde gerçekleşmişti.
    - bu kadar mesaj kaygısı ve kör göze parmak sokmak çocuklar duymasın'da dahi yok.

    olumlu yönleri:
    - filmin müzikleri için oldukça uğraşılmış. serinin diğer filmlerinin aksine önemli sanatçıların da dokunuşlarını görmek mümkün.
    - black panther ile zirve yapan siyahilerin yükselişi bu filmde de keyif verdi. dimitri karakterinin içi son derece iyi doldurulmuştu.
    - arınma olayının yanlışlığına dikkat çekmek için skeletor figürünün kullanılması da son derece doğru olmuş. keş ve bir baltaya sap olamamış insanların doğru karar veremeyeceği empoze edilmiş.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap