47 entry daha
  • 7 yıl boyunca apple telefonları kullanmış olmanın ardından, 2017'nin sonlarına doğru bir karar değişikliği ve merak sonucu aldığım telefon.

    sınırlı sayıda ülkede satılıyor şu an için. bulunduğum ülkede iphone'un yarı fiyatına satılıyordu, ve zamanın kur farkıyla, kampanyadan da yararlanıp 2400-2500 liraya aldım.

    bir süre kullanmadan yorum yapmak istememiştim. geçen hafta android pie güncellemesi yayınlanan telefon, zaten hızlı çalışıp, su gibi akıyorken, tam bir canavara dönüştü. 7 yıllık iphone telefonları maceramda güncelleme sonrası telefonumda böyle bir hız değişimi gözlemlememiştim.

    fotoğraf ve video kalitesine gelecek olursak, sanırım telefonun en ünlü hale geldiği nokta, bu konudaki kalitesi. google photos avantajıyla beraber sınırsız bir alana da sahibim. video stabilizasyonuysa enfes, bundan sonraki telefonlarımda da alırken dikkat edeceğim bir özellik olacak.

    almadan önce insanların karşılaştığı bazı sorunlarla alakalı endişelerim vardı, mesela konuşma sırasında tıkırtı duyanlar oluyormuş, ama o güncellemeyle düzeltilmiş meğerse, ne de başka sorunla karşılaştım hiç. ayrıca google ekran desteği vermiyor henüz demişti satış elemanı ben telefonu alırken, ve ekran koruyucuyla kaplayıp kırmamaya özen göstermemi söylemişti. telefonun yeni çıktığı haftaydı, ve belki bu değişmiş olabilir bilemem.

    ekranı biraz daha büyük olabilirdi diye düşünüyorum, malum bütün markalar tam ekran yarışına girdiler, google pixel 3 ile bence ona da bir el atarlar.

    telefonun yapay zekasını denemek için konum servislerini sürekli açık tutuyorum, telefonun özellikleri google servisleriyle de birleşince, yaptığınız her şeyi, gittiğiniz her yeri bilen bir gözetim.mekanizmasına dönüşüyor. google maps üzerinden, her gün bulunduğunuz güzergahlar, hangi nolu tren, hangi otobüs, hangi sefer sayılı uçak, bisiklet mi araba mı vs. kadar he şeyi biliyor ki biraz korkutucu.

    sonuç olarak tavsiye ederim, ama türkiye'de almaya kalkışınca 5000 liralara ulaştığını ve hatta geçtiğini duydum. 5000 liraya değer mi o konuda yorum yapamayacağım, gerçi iphone x de 5000 liraya değer mi diye sorsanız, o konuda da yorum yapamam. türkiye'de olsam huawei'den yürurdüm sanırım.

    not: batarya konusundan bahsetmeyi unutmuşum, çünkü çok hızlı, 10-20 dakika arası gibi bir sürede şarj oluyor, ve uzunca bir süre gidiyor. oyun falan oynarsanız 1 gün, normal anlamda kullanırsanız 1.5-2 gün çok rahat gidiyor. o konuda bir problem yaşamadığım için entry yazarken aklıma gelmedi.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap