5 entry daha
  • 18 haziran 2019'da istanbul'da konseri olacağı iddia edilen turne. iddianın arkasında ise dua lipa'yı türkiye'ye getirmesiyle bilinen sezer zaman diye biri var. dün gece instagram hikayesine şunu koymuş.

    doğal olarak türk fanlar bayağı heyecanlandılar. bazıları inanmış, parayı nasıl toplayacağını falan düşünüyor. hatta yabancı fanlar bile konserin avrupa ayağının olacağını düşünmeye başlamışlar.

    iddiayı ortaya atan sezer zaman bu iddiasını açıklama zahmetine girmediği için reputation turnesini yakından takip eden brezilyalı bir arkadaşıma sordum. dediğine göre ortada böyle bir görüşme yok. brezilyalı bir konser organizatörü turnenin güney amerika'ya gitmesi için uğraşmış ama sahnenin kurulması ve maliyeti yüzünden olmamış. bir de diyor ki eğer turneye yeni bir ayak eklenirse bu asya olur.

    bu kızı uzun süredir tanıyorum ve daha turne ile ilgili yanıldığını hiç görmedim. böyle bir şey yok diyorsa muhtemelen yoktur. kendisi turne hasılatını box score'dan önce bildirecek kadar yakından takip ediyor turneyi. turneye asya ayağının eklenmesi için görüşüldüğünü ama sahnenin kurulacağı uygun stadyum bulmakta zorlandıklarını söyleyen yine aynı kişiydi.

    aslında kimseye sormaya ihtiyaç bile yok. swift "medeni" olarak tanınmayan ülkelerde konser vermeyi beş yıl önce, başta planlanan tarihler dışında konser eklemeyi üç yıl önce bıraktı. üstelik en popüler olduğu kıta avrupası ülkesi almanya için bile konser koymamışken, ticketmaster'a doğrudan erişimi dahi olmayan türkiye'ye biraz zor gelir. ayrıca bahsi geçen adam çok da büyük işler başarmış biri değil. ününe yeni kavuşmuş bir şarkıcıyı antalya'da bir otelde çıkarmakla swift'in stadyum turnesini türkiye'ye getirmek arasında dağlar kadar fark var. kanada'ya ikinci tarih eklememiş biri, ekstra tarih ekleyecek olsa %100 satacağından emin olduğu kanada'ya gider önce.

    alakasız not: dün gece swift'le ilgili olan tek şey bu konser iddiası değildi. bts fanlarının, grubun yeni klibi idol ile swift'in look what you made me do videosuna ait 24 saat vevo rekoru kırdığı söyleniyor. birincisi bts, vevo ile anlaşması olan bir grup değil, vevo rekorunu kıramazlar ancak youtube'un 24 saat rekorunu kırabilirler. ikincisi, bts fanları bot kullanarak sayacı yanıltmayı biliyorlar. en son fake love klibi için yedi milyondan fazla sahte tıklanma elde ettikleri ortaya çıkmış ve youtube tarafından sayaçtan düşürülmüştü. bu sebeple rekor youtube tarafından onaylanmadıkça geçerli sayılmaz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap