62 entry daha
  • yazanı ve yöneteni sally potter olan film..

    aşkı hayatın ciddiyeti içine yedirebilmiş bir film. aşkın o acaipliğini, kuralsızlığını, sınıfsızlığını, farklılığın tohumundan yarattığı şehveti anlatıyor bu film.

    batıda bir doğulu olarak yaşamanın mücadelesi, batı insanının koca bir yalanın içinde döngüselleştiğini, beyaz yakalının "ayaktakımı" olarak gördüğü insanların "küçük dünyaları"ndaki yankıları (bunlar hep tırnak içinde, söz meclisten dışarı), tanrının varlığı ile yokluğu arasında gidip gelen insanın acziyeti ve yabancı düşmanlığı gibi konularda sütün kaymağı mesajları da var filmin.

    ama şairene üslubtan da bahsetmek gerek.. filmi türkçeye kazandıran kişinin emek ve şiir kokan çevirisini de göz ardı etmemeli. çok az film de görülebilecek bir armoniye sahip bu film. sırf bu sebepten ilgi çekici olabilir.

    --- spoiler ---
    sally potter filmde kanımca, başroldaki kadının gözünden günah çıkartıyor. filmde de var olan bir sahneydi bu, kadının kamera karşısında günah çıkarttığı sahne. tekrar tekrar o diyaloğu seyretmeli..
    --- spoiler ---

    hiç bir şey yok olmaz diyor film. ( önce bir vardı diyenler yanılıyorlar, insan sıfırı yarattı. birden önceki varlık, yokluk ve hiçlikti. bir yokluğa alternatifti, ikilik bire rakip. böylece çoğaldı hayat, şimdi bire ulaşmak için çabalıyor herkes. görünmeyen bir ruhun kışkırtmasıyla. )
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap