5 entry daha
  • ekli olduğum whatsapp grubuna gelen son mesaj. aynen yapıştırıyorum.

    "şarbon tehlikesine karşı cerrahpaşalı bir doktordan gelen uyarı iletisidir.

    etler çok çok iyi pişmış yenmeli..ya da bir sure yenmemeli. özellikle hamburger tam pişirilmediğinden çok riskli. günluk sutler cok iyi kaynatilmali...15 dk.....dondurma yemeyin derim.çig sutle yapilmis olma ihtimali yuksek..malesef doğru basvuran hastalar var..ama henuz şupheliler. onlem almakta yarar var.
    kutu sutlerin uzerinde uht ile yani ultra high temperature ile steril edildi yazar onlarda sakınca yok.ama şişe sütleri ben kaynatmadan içmiyorum.pastòrize yazanlari da kaynatiyorum.çünkü pastorizasyon uht gibi degil.farkli bir yöntem.bazen iyi yapilmiyor.
    şu an çok risk yok..ama temkinli olmak adina dikkat edebiliriz. cok kolay bulasmaz..hastalik yapması icin de cok sayida bakteri almak lazım.
    ama vucut direnci muhim tabii ki..ızgara etleri hafif kanli kalcak sekilde yemeyecegiz...iyice kizartacığiz ya da çok pişirecegiz.
    aslında en buyuk risk kıyma yoğururken.cunku bu bakteri elde minik siyriklardan bulasir.en kolay ve hızlı böyle bulasır.bu nedenle kasaplar en buyuk risk grubu.çig hayvan eti minik siyriklar olan ellerle dokunulup muamele edildiginde risk çok yüksek mangal mevsimlerinde et parçaları şişlere dizilir.bazen hazir alınır ama bizlerin de yaptıği olur.ıste bütün bu işleri artık eldivenle yapacagiz. kiymayı ozellikle. yani gidadan cok el teması cok muhim. bir de onumuzdeki aylarda dısarda etli şarkuteri yememek lazim.markası belli gozumuzun onunde kesilmiş etli sarkuteriyi tercih etmek lazım. bekleyip gorecegiz. simdilik onlem bunlar."
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap