19 entry daha
  • düşünün ki akdeniz'i boydan boya bir otoyolla (insansız yolla) çevirmişler. güzelim koylar, çok yıldızlı otellerin üst üste olduğu tatil beldeleri.. hepsinin üstünden denizin bittiği yerden bir otoyol geçiyor. kıyı falan yok. işte karadeniz sahil yolu..
    karadeniz'in hırçın özelliğinden dolayı deniz sürekli karayı dövmektedir. denizin otoyola zarar vermemesi ya da en azından hemen (bir seçim süresinde) zarar vermemesi için (çünkü her ihale yandaşların biraz daha semirmesi demektir) yolla deniz arasına kayalar konmaktadır. peki bu kayalar nereden getirilmektedir? dağların kıyı yamaçlarından, yerleşimin bittiği en yakın yerden. bir ağaçın altındaki toprağı alırsanız orada bir ağaç yetişebilir mi? ya da ortadan oyulmuş, bitki örtüsü yok edilmiş bir dağ, insanlardan öcünü nasıl alır? (bkz: toprak kayması)
    karadeniz sahil yolu öyle bir şey ki; karadenizliler bakıyorlar ve manipüle ediliyorlar ki önlerine modern bir yol konuluyor. hizmet ettik deniyor, hizmet ettiler deniyor. karadenizliler yola bakarken, üstlerindeki toprak onlara doğru kayıyor..
    bir bölgenin, bir doğa harikasının, bir halkın bugünü çalınıyor, geleceği çalınıyor ve daha kötüsü var oluşları çalınıyor.
    sahil insansızlaştırılıyor, dağlar denize dökülüyor, toprak kaymasına davet veriliyor, seller rutin hale getiriliyor ve buna halktan kimse ses çıkarmıyor?
    (bkz: allah devlete zeval vermesin)
    (bkz: kaderimizdeyse çekeriz)
    bir zaman sonra
    (bkz: nerede bu devlet)
    (bkz: karadeniz afet bölgesi ilan edilsin)

    ya da

    (bkz: kaderde varsa düzülmek neye yarar üzülmek)
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap