6 entry daha
  • fethiye yanıklar köyü'nde bulunan, ulaşımın taksi veya araç ile kolay olduğu yerleşim yerlerine nispeten uzak bir konumda bulunan ekolojik yaşam çiftliği. ekolojik yaşam, doğal gıda, odun ateşinde pişen yemek gibisinden mottolar hava uçuşur ama yarım pansiyon kendi çadırında konaklama için 80 tl talep ederler. kurucusu 1981 yılında istanbul'dan buraya göç eden itü mimarlık mezunu ahmet amca.

    23 - 24 ağustos tarihinde iki gece üç gün konaklama yaptım. bir tavsiye üzerine gittiğim bu turizm işletmesinde yemekler odun ateşinde ve tamamı orada yetiştirilen sebzeler ile yapılıyormuş. aynı zamanda kahvaltıda sundukları bal, tereyağ, peynir vs. bunlara dahilmiş. yalan efendim bildiğin bim peynirini yedirdiler bize, hiç doğal peynir yemesem inanacağım! ayrıca o balı bir arı yapmış olamaz, bildiğin renklendirilmiş şekerdi.

    öncelikle işletme ile alakalı beklentilerinizi bilmiyorum fakat belirli aralıklarla yoga kampları düzenleniyor, gider ormanda taş bir evde yada kendi çadırımda kalırım sabah erken kalkarım gider salatalık domates toplar soyar inek sağarım tüm bunlar içinde günlük güzel bir para (işletmeden fiyat alın ben 150tl verdim yarım pansiyon günlük konaklamaya) veririm diyorsanız gidin. fakat her türlü buranın ticari bir işletme olduğunu iliklerinize kadar hissedeceksiniz. doğal dedikleri peynir, bal, tereyağı gibi gıdaların ucuz birer market malı olduğunu anladığınızda üzülebilirsiniz.

    iki katlı taş evde kaldık, yataklarımız temizdi, yerler duvarlar ve banyo toz içindeydi, normal karşıladık çünkü taş ve ağaçtan yapılmıştı ev. bahçeler ortak alanlar tertemizdi izmarit dahi görmedik yerlerde, bunlar güzel detaylar. son akşam bir kadını köpek ısırdı, kuyruğuna basmış karanlıkta fark edemeyip, köpeğin aşılarının olmadığını öğrendik.

    gönüllü arkadaşlar vardı, büyük bir taş evde kalıp oranın temizliğini bakımını yapıp ücretsiz konaklayan. evet o arkadaşlara haksızlık yapılıyor aynı yemeği yemiyor ve gereksiz yere azar işitiyorlar bizzat şahit oldum. gece yıldızları izlemek için ışıkları söndürmüş olmalarından ötürü diğer kişi köpeğin kuyruğuna basmış, işletme sahibi bunu yapan kişiyi azarlamıştı. bana saçma geldi madem öyle tüm tesisi ışıklandır insanlar rahat etsin. tesis zaten salaş bir yer.

    son olarak kullanıcı yorumu beklerseniz, gidip kafamı dinlerim insanlarla tanışır aldıkları parayı düşünmem temiz nefes alır stresten uzak kalırım derseniz kesinlikle tavsiye ederim. dinlenmek için tatile çıktıysanız deneyimlenebilecek bir yer. fakat bu paraya hatta daha ucuza belki ölüdeniz tarafında otelde kalabilirsiniz, tamamen tercih meselesi.

    bir daha belki giderim çünkü orayı felsefesi ile yaşamak gerekir sanırım bu düşünceyle gitmek daha mantıklı.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap