1 entry daha
  • kontrolsuz siddetin disavurum haline benzemesi olasidir.

    hic siyasi goruslerden, politik yapisindan falan bahsetmeye gerek yok. dupeduz "astigim astik, kestigim kestik" bir kafa yapisinin uzantisi yapiyi da icinde barindirip barindirmadigi "tartisilabilir".

    tahammulun sifir oldugu, kendilerinden baska olanlarin olumune dislandigi, hoslarina gitmeyen seyin kavga dovusle durdurulmaya calisildigi. milliyetcilik falan gibi soylemlerle devleti korumaya calistiklarini sanan fakat mahallede harac toplayip, ocaklarda kagit oynamaktan ote vatan millet adina hayirli, olumlu, faydali adamakilli is yapmayanlarin da toplandigi "ihtimali bulunan" gorus turu.

    "vatani sevme" olgusunu tekellerinde bulundurmaya calisan fakat memleketi yuceltmek adina ellerinden bir sey gelemeyen, tek ozelligi yikicilik oldugu icin sadece muhalefet olarak tutunabilen, yapici ve ilerici niteliklerinin zayifligindan dolayi iktidar olmayi beceremeyecek anlayis "midir acaba?".

    goruslere katilinmasa da, ne zamanki ulkuculuk catisi altinda bir yerlerde toplanan kisiler en azindan kendi mahallelerinin guzellesmesi icin cop toplar, sokaklari temizler, oradaki fakirlere yardim eder, en azindan kendi cevrelerini kalkindirmak icin dogru duzgun (gostermelik degil) bir seyler yaparlar, kendilerinin inanmadiklari goruslerin varligini en azindan kabul eder ve bunlari siddetle sindirme cabasindan vazgecerler, ancak o zaman bu gorus turu medeni kabul edilebilecek bir siyaset anlayisi olarak politikada yerini alir. aksi halde barbarligin uzerine giyilmis sahte bir gomlek olmaktan oteye gidemez.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap