2 entry daha
  • çok ciddi bir iddia. rezaletin iki boyutu var:

    1) btcturk'un iş bilmezliği: normalde bu tip transactionlar otomatik olur ve kodlar allah kelamı olmadığından hatalar olur. hatayı düzeltmek ise insana düşer. burada yaratılmış olan iki yönlü mağduriyetin daha zararlı çıkan tarafı müşteridir. bunun için önlemini alırsın, günlük kontroller yaptırırsın ve bu iş çok büyümeden hem btcturk hem de müşterinin en az zararla bu işten çıkmasını sağlarsın.

    2) müşterinin hatası: elinde kimden geldiği belli olmayan bir para varsa öncelikle bunun kaynağını ararsın. hele ki ripple gibi merkezi bir kriptoparanın nereden geldiğini bulmak bu işle birazcık ilgilenen herkesin yapabileceği bir şeydir. kriptoda adresler yanlışlıkla yazılamayacak kadar kompleks olduğundan başka birinin bu parayı yanlışlıkla göndermiş olma ihtimali yok denecek kadar azdır. bu linkten transaction'ların ikisini kontrol edersiniz aynı adresten gelmişse, sistemsel bir hatadan meydana gelmiş bir problem vardır.

    https://xrpcharts.ripple.com/#/transactions

    kyc ile adınızı, soyadınızı, bütün bilgilerinizi verdiğiniz bir sitenin, herhangi bir durumda hukuki yollara başvurmayacağını düşünmek de abes. çözüm ya ademi merkeziyetçi sitelere geçiş yapmak (over the counter satıcılardan alıp, decentralized exchange'lere aktarmak) ya da kyc kısmında daha rahat olan sitelere geçmek (bitmex, binance vs.)

    bu olay özelinde de, türkiye'deki kripto borsalarından neden bir halt olmayacağının da resmi. en güvenilirinin sistemi bu haldeyken piyasaya yeni girmiş olanları düşünmeyin bile.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap