53 entry daha
  • (bkz: wolverhampton wanderers/@ceyar i kim vurdu)

    arap sanılan arkadaşın ''<hoca - manager - futboldan anlamayan baskan uclusu> ortakliginin uzun vadede başarılı olamayacağı''nı savunan yorumu gayet mantıklı. proje 'kısa vadeli mi uzun vadeli mi' olacak; henüz konuşmak için erken. ucuza oyuncu alıp büyük takımlara yüksek fiyata satma temalı bir ticaret mi, işleri büyütüp sportif başarıyla gelecek bir ticari başarı mı peşindeler; zaman içinde ortaya çıkacak. fakat ortalıkta birçok kaynakta ortaya atılan ciddi bir iddia daha var ki doğruysa işleri tamamiylen değiştirir. o da;

    wolverhampton wanderers'a sahip olan fosun international group'un, jose mendes'in menajerlik ajansı gestifute'nin hissedarı olması.

    ayrıca bu iddia gerçek ise iki tarafa da yarayabilecek mantıklı bir hamle olur:

    fosun international group tarafı:

    bu şirket bir yatırım şirketi; sahibi de wolverhampton wanderers'ı yatırım için aldı. jorge mendes'in avcunun içinde 800-900 milyon € bonservis bedeline sahip avrupa'nın en büyük futbolcu ağı ve (kendilerinin futbol piyasasında sahip olmadığı) güçlü bağlantıları var. transferlerin ardından dönecek al gülüm ver gülüm (resmi) katakullileri de hesaba katarsak, çinliler için çok karlı bir ticari yatırım anlamına gelir bu ortaklık.

    jorge mendes tarafı:

    ilk başta fikir çok mantıklı gelmese de biraz düşününce taşlar yerine oturuyor. bu hisse satma olayının büyük oynamayı düşünen bir işadamı hamlesi olması çok muhtemel. hayatı boyunca serbest ticaret ve esnaflık yapan bir akrabamın adam smith'i mezarından diriltip, rahmetliye alkış tutturtan güzel bir lafı vardır:

    '1 lira sermayesi olan adamla iş yaparsan 10 kuruş, 100 liralık adamla iş yaparsan 10 lira kazanırsın' diye.

    bu çinlilerin 100 lirası değil, `60 milyar $'ı var! dolayısıyla mendes çinlileri şirketine ortak yapmak için kafaladıysa* laptop recai'nin rüyasını gerçekleştirip, yırtmış olabilir a dostlar.

    http://i.capsspot.com/s/24/8/939891.jpg

    yani diyeceğim o ki, ortada sadece jorge mendes'in wanderers'a değil; iki tarafın da birbirine çalıştığı bir ortaklık durumu var ise, bu kompleks ilişkiden (abd - çin ticari bağı gibi) uzun süreli ve müthiş karlı bir proje çıkabilir.

    bunun sonucunda en iyi ihtimal şu olur: wolverhampton wanderers altı büyükleri*, yedi büyüklere** çevirir ve bundan en çok aziz wanderers taraftarı ve premier lig severler kazanır.

    sonuç olarak bunların hepsi varsayım tabii ki. projenin kısa süreli de, uzun süreli olması olası. ama mantık çerçevesinde düşününce tam mendes'in yiyeceği bir nane bu. adamın bütün ali cengiz oyunları, ne kadar etik olarak ters olsa da kanun gözünde bir şekilde legalliğe oturuyor. bunu da rayına oturtur elbet a dostlar...

    --- gereksiz bonus bilgi ---

    lafını alıntı yaptığım akrabam dünyanın en tırt ticaret insanı olabilir. ticarete dair başka bir görüşü ise 'devletin vatandaşına uyguladığı trafik cezası fiyatlarını düşük tutup, sürümden kazanması' gerektiğini ciddi ciddi savunmasıydı. ahaha 20 yıllık laf; aklıma geldikçe hala gülerim.
89 entry daha
hesabın var mı? giriş yap