204 entry daha
  • tanim: uyelerinin bir konse vb. etkinlik cercevesinde bir araya gelmesi tanis gorus olmasi gerektigini dusundugum dernek.

    (bkz: #32277374)

    baslik takibi vesilesiyle ve degerli @e v r a k'in uyarisiyla denk geldigim bir giri hakkinda:

    (bkz: #78670341)

    enstrumentasyonunda/orkestralamasinda piyano, keman geçen yapiti klasik muzik / bati sanat musikisi sanma durumalari, cok da sasilmayacak bicimde, bu baslik altinda da gorulmeye baslanmis. linkleri tiklamaya dahi tenezzul etmedim:

    (bkz: #82412096)
    https://imgur.com/a/v8j8gr6

    beethoven-silence 1770 bonn dogumlu bestecinin 'silence' isimli yapiti. aslinda https://en.wikipedia.org/wiki/ernesto_cortázar_ii 'in bir albumunden bir parca, asil adi da "beethoven's silence"mis sanirim. her neyse, bestecisinin taniminda sanat musikisi / klasik muzik yaptigi yazmiyor, belli ki yapmiyor da.

    chopin-spring waltz :/ cok yazik
    (bkz: #70401739)
    "chopin'in değil tamam da waltz de değil 4/4'lük çünkü. (bkz: sebebi neydi ki)"

    chopin-waltz rain (su olabilir mi? https://eksisozluk.com/rain-waltz--2193449)
    chopin-mysterious forest
    https://imgur.com/a/zmh4mkf keske yorumlara neye bir baksaymis. bir cok yapitin kendi wikipedia sayfasi da mevcut aslinda.

    bunlari yeni duydum (isimlerini. yoksa linkleri tiklayip dinlemedim) chopin'in bu isimde yapitlari yok. muhtemelen daha cok dinlensin diye kaleme alan kisi basina "chopin's ..." koyuyor, sonra o iyelik eki dusuyor, beste oluyor chopin'in, pek de bilinçli olmayan bir dinleyici de bunu bati klasik / sanat musikisi yapiti saniyor ve vaktini bunlarla harciyor. sorun tabii ki bilmemesi degil (gerçi 'klasik muzik "sevenler" dernegi' uyesinin biraz daha bilinçli olmasi beklenir), vaktini bu clayderman havalarina harcamasi. halbuki ayni surede 'gerçek' chopin dinleyebilir:

    https://www.youtube.com/watch?v=-7rkx4mts7y

    bu da son zamanlarda playlistimde olan bir parça olarak benden gelsin:

    https://www.youtube.com/watch?v=wbfol_smrfy
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap