• bir tez olamadım şu hayatta bari antitez olayım motivasyonuyla girişilen çabadır.
    önce hinduizm, merkantilizm, turizm, romantizm işte ele ne geçerse alınır. bunlarla alakası olmayanlar için bu işlemin kendisi çok komik ve eğlencelidir zaten. çok eğlenilir. kavramları da bilmeye gerek yoktur ki of eğlence giderek artıyor. mesela bir budist için "kel kafalı turunç portakalı" deyince inanılmaz eğleniriz, ehhehe. sen de gelsene olm. bir budist görünce "önceki hayatınızda bir pırasa mıydınız yoksa mercimek mi" denilir ki biz de bazı şeylerin farkındayız anlamına gelsin, reenkarnasyon olayı di mi. baktık ki karşımızdaki samimiyet ve sabır yollu çabalar içinde, o zaman ona oturup alemi izlediğimiz yangın kulesinden öğütler veririz: bu kadar ciddiye alma canıım. mizahın, tutarlı bir paradigma içinde yapılabileceği, saldırmanın şart olmadığı kimin umurunda.. çok eğlenicez.

    bir de süheyl ve behzat uygur izlerken bu kadar eğlenilir, çünkü mustafa yolaşanla pazar keyfi çok demode artık. unutmadan karda kayıp düşen tombul teyzeler de çok komiktir.

    final sahnesinde şöyle yapılabilir: şaka lan şaka, enseye de bi şaplak. böylece zavallılık unutulur, elde kalır popülizm.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap