8 entry daha
  • kabus, kaos ve bazen çaresizlik nedir diye sorsanız budur derim.

    debridman, debridman, debridman. haftada bazen üç gün ameliyathaneye almanız gerekir. tüneller açar diyabetik ayak hastasının fasyal planları arasındaki apseleri drene etmeye çabalar, basıncı düşürmeye uğraşırsınız. diyabetik nöropatinin ne olduğunu lokal anestezi bile gerekmediğinde daha iyi anlarsınız.

    biofilm tabakasına ve enfeksiyona kafa göz dalmanız gerekir. enfeksiyonun cerrahi olarak ortadan kaldıralabildiğinin kanıtı gibidir. enfeksiyon kliniği desteği kritiktir.

    enfeksiyon kontrol altına alınınca anjiyolar ile o damarlar açılmalıdır. glukoz regülasyonu enfeksiyon kontrol altına alınınca daha rahat sağlanabilir.

    vakum yardımlı kapama ile granülizasyon sağlamaya çalışırken bolca yandaş hastalıkla boğuşma sizi bekler.

    minör amputasyonlar ile ayağı kurtarmaya çalışmak. hiperbarik oksijen tedavisi tankının kötü bir şey olmadığını hastayı ikna etmeye çabalamak.

    granülizasyonu sağladığınız da artık ayağı kurtarmışsınızdır. ama zevkli kısım burada başlar. kocaman bir defekt vardır karşınızda. greft mi yaparsınız yoksa flep mi çevirisiniz yoksa kendiliğinden kapanmasını mı beklersiniz tercihinize kalmış.

    yükten kaldırma ayakkabıları pahalıdır, hastanız alamıyor ise alışırsınız. kesin alamaz ve hastanız çalışıyor ise yandınız. soruşturma yiyebilecek düzeylerde rapor verirsiniz. ayağınıza sahip çıkarsınız.

    küba'lı komünistlerin epidermal growth faktörü uygun hastalarda mucizeler yaratır.

    ayağınız kurtulur. hastanınmıdır, sizin mi artık bilinmez. ama ortopedi'nin amputasyon önerdiği ayağı kurtarmışsınızdır ya kasım kasım kasılırsınız. geriye baktığınızda 3-4 ay olmuştur belki ama o ayağın üstüne basılmaktadır.

    birileri maliyet analizi yapmaya kalktığında kafa atasınız gelir. ayak bu kurtulması kadar değerli bir şey var mı? üstünde durmanın zevki ne ile kıyaslanır.

    çizik atarsınız, 16 dersiniz...

    tedavisi inanılmaz zor ama korunması kolay bir kabustur. en önemlisi ayakların korunması olan diyabet komplikasyonu.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap