9 entry daha
  • robin callan tarafından oluşturulan, anadilinizi öğrendiğiniz şekilde duyarak ve tekrar ederek ingilizce ögretme odaklı methoddur.

    şöyle ki, türkçeyi öğrenirken birileri önünüze dilbilgisi kitabı koyup ağır grammer bilgisi vermedi, kelime öğreteceği zaman mümkünse hareketleriyle gösterdi, anlayabildiğiniz ölçüde türkçe anlattı ama anlamadıysanız sizin bildiğiniz bir dille açıklamadı. peki nasıl öğrendiniz? sürekli o kelimeleri ve cümleleri duyup tekrar ettiniz böylece bir süre sonra hem kelimeleri öğrenip hem cümle kurmayı öğrendiniz. sonrasında ise düşünmeden akıcı bir şekilde konuşmaya başladınız, cümlenin başına bu gelecek sonuna bu gelecek, bana bir kelime sordu anlamı buydu o zaman böyle cevaplanır diye düşünmüyorsunuz.

    işte bu metod da bu mantıkta dil öğretiyor. kalem kağıt yok, neredeyse hiç türkçe konuşmak yok, tahta yok. karşınızda bir hoca önce kelimeleri tekrar ediyor ve siz hemen ardından tekrar ediyorsunuz. anlatabilirse elleriyle ya da etrafındaki materyallerle anlatıyor. ardından kelimelerle alakalı sorular soruyor ve çok kısa bir düşünme süresinden sonra cevap veremezseniz hemen sizle beraber cevap verip size tekrar ettiriyor. cevaplar olabildiği kadar uzun. bir derste işlenen kısım sonraki derslerde bikaç defa daha tekrar edildiği için ilk seferde anlamasanız da 2. 3. derste artık anlamaya konuşmaya başlıyorsunuz. tıpkı anadilinizi öğrendiğiniz gibi, bir yerden sonra cevaplar refleksle ağzınızdan çıkıyor.

    anlayacağınız üzere sizi hiç konuşturmayan, işin taktiğini öğreten sınav ağırlıklı teknikler gibi değil anlayıp konuşmanız üzerine odaklanmış bir teknik. türkiye'de örnek ders bulamadım, zaten gizlilik sözleşmesi imzalıyoruz hocaların methodu dışarıya öğretmesi yasak ancak başka bir ülkede şöyle bir örnek var merak edenler için: https://youtu.be/h28vamfm4as

    ankara'da bu eğitimi veren tek yer netacademy oxford global ancak diğer illerde de var ama malesef o kursları bilmiyorum
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap