23 entry daha
  • her şey cinebonus'un (şimdiki adıyla cinemaximum) bu işe girmesiyle başladı.
    o tarihten önce tamamen keyif olan, öğrencilerin, ailelerin, çoluğun çocuğun sıkça gittiği sinema eylemi bir lüks tüketim haline geldi.

    şimdinin fiyatıyla 5-10 tl'lik fiyatlar birden 30 liralara fırladı ve yüzde 50 indirimli verilen öğrenci biletlerinin yerini 1-2 liralık sembolik fiyatlar aldı. maliyeti 1 lira bile olmayan mısır 20 lira 3 liraya satılsa %100 kar eden kola 9 liraya zorla okutuldu.

    şimdi 4 kişilik ailenizle bir akşam sinema keyfi yapmak istiyorsanız 150-200 liradan aşağı çıkamıyorsunuz ve bu bedelin yapımcıya giden bilet başı 1 dolar ücret harici hepsi bu cinemaximum ve türevi salon sahiplerine gidiyor.

    peki bileti yemesi içmesi derken kişi başı 50 lira bayıldığınız bu sinemalarda paranın hakkını alabilmek mümkün mü? tabi ki hayır. size kendi paranızla yarım saat reklam izletme hakkını kendinde gören bu eşkiyalar zorla gözünüze soka soka hiç utanma olmadan zamanınıza tecavüz ederler. yeni nesil hatırlamasa da eskiden reklamlar iki filmin arasında olurdu. filmin başlama saati geldiğinde biter, ardından 1-2 fragman izlenir ve film başlardı. şimdi daha dün (hediye biletimle) cinemaximum'da bolt pilot'un anısını yad edeyim dedim, filmin başlama saatinde oturdum ve başlama saatinden itibaren 35 dakika reklam izledim. zorla. bunlara verilen para haram.

    lan allahsızlar şunun fiyatını örneğin tam 15, öğrenci 10 gibi makul bir fiyata çekseniz insanlar iş çıkışı gider, canı sıkılır gider, öğrenciler okul çıkışı gider, beğendiği filme bir daha gider, gece uyku tutmaz atlar gece seansına gider, merak ettiği isimsiz filme çekinmeden gider vs vs hiç bir film boş salona oynamaz. 3 katı insan çekersiniz, 3 katı mısır satarsınız. ama bu saloncuların açgözlülüğü yüzünden lüks tüketim haline gelen bu sinema işini anca ailecek ayda 1 yapabiliyoruz. neden? çünkü barsaklarımıza kadar sokuyorsunuz.

    bu işi cinemaximum gibi ticarethane kafalarından alarak avşar, bkm gibi hayatını bu sektöre adamışlara emanet etmek gerektiğini düşünüyorum. umarım yapımcılar bu sinema katillerine film filan vermezler de lüks avmlerindeki boş salonlarında çekirdek çitlerler.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap