19 entry daha
  • sözlükte çoğu yazarca tecavüz ve gore bölümleri yüzünden yüzeysel ve abartılı sayılmış öykünün ismini ünvan almış protagonistidir. öyküsünün hafif roman, manga, anime yapımları mevcut.

    hayatında bir kere bile olsun masaüstü rol yapma oyunları oynamış herkes, hayallerindeki fantazi dünyalarındaki karakterleri canlandırmaktan zevk almıştır mutlaka. hoş, temel alınan fantazi evreninin kurallarına göre vücut bulmuş karakterler oynanılan evrende geçen efsanevi mücadelelere göğüs gererlerken yoldaşlığı, cesareti, zaferi ve mizahı onlarla beraber tatmıştır herkes. lakin aynı zamanda karakterlerin yaşadığı ihaneti, korkuyu, yenilgiyi ve hüznü de dm vasıtasıyla anlatılan öykülerinde bulmuştur onları kontrol eden herkes.

    ve elbette herkes aşinadır şansız bir zarın, gözden kaçan bir ayrıntının, iyi düşünülmeyen bir eylemin veya önemsiz görülen, bir anlık merhamet gösterilen düşmanın silahının darbesinin sonucunda yitecek olan karakterlerinin... lakin o karakteri oyunda canlandıran kişi için karakterinin ölümü pek de önemli bir sorun değildir. alt tarafı hayali bir fantazi dünyasında nefes alacak yeni bir karakterin aynı dünyadaki diğer kukla karakterlerin oluşturduğu malum gruba katılması için sadece bir kalem, biraz hayal gücü ve o evrenin kurallarına göre atılmış bir kaç zar yeterlidir.

    işte goblin slayer'da böyle bir alemde geçen bir öykü ve bu öyküde, tanrıların, yani oyuncuların o alemi ve karakterleri eğlenceleri için yarattıkları anlatılıyor. tabii goblin slayer'da alışıldığı üzere trajik bir arka plana sahip, hayatıyla kolayca oynanabilecek bir karakter sayılıyor.

    lakin öykü burada onun rolünü biraz değiştiriyor. goblinlere karşı yüklendiği saplantılı intikam arzusu onu tüm diğer görkemli olacağına inanılan maceralardan koparmış. bir anlamda oynanabilirden (bkz: pc) oynanamayan (bkz: npc) bir karaktere dönüşmüş ve goblinlerden intikamını defalarca alırken, o fantazi dünyalarında eğlence için rahatlıkla harcanan, görmezden gelinen ve kaybedileceği anlaşılınca fırlatıp atılan veya sırf eğlencesine yöneten oyuncularca zarar görmelerine, öldürülmelerine ve hatta aşağılanmalarına izin verilen diğer pc ve npc karakterlerin yaşamlarını oyunculara yansıtan isteksiz bir aynaya dönüştürülüyor öyküsünün yazarınca.

    goblinlerin antagonist olarak seçilmesi de bu düşüncenin bir sonucu zaten. yazar, hayal ürünü olan fantazi dünyasının macera ilerledikçe oyuncularca unutulmaya yüz tutan bireylerinin( yani çiftlik, ufak kasaba npc'lerinin...) oynanılan macera dışında, geride bırakılmış düşük seviyeli canavarlarca(misal goblinler) hala tehdit altında olacağına işaret etmiş.

    ...ve tanrılar, yani biz oyuncular eğlencesine kahramanlarımıza ejderha veya diğer görkemli canavarları kestirirken; goblinlerce mağaraya kaldırılıp tecavüz edildikten sonra parçalanıp yenecek önemsiz köylü kızlarını kurtarmak adına ölüm ve işkence tehlikesini göze alarak sadece tecrübe, kurnazlık ve dirayetle silahlanarak goblin yuvasına genelde tek başına dalabilen bir npc'nin öyküsünü anlatmış.

    not: daha da anlatamadıysam; aslında yazarın maksadına en iyi benzetme, goblin slayer mangasında tanrıların sırıtan goblin çocuklarına benzer tasviriyle yapılmıştı. hafif romanlarda geçiyor muydu? hatırlamıyorum.
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap