6 entry daha
  • geldik yılın ilk grandslam'inin erkekler kurası değerlendirmesine... uzun bir değerlendirme olacak, kadınlar kurasını daha sonra değerlendireceğim. incelemeler tahmin değildir, sadece tabloyu görelim...

    birinci bölümde elbette ki dünya 1 numarası novak djokovic var. doha'da pek iyi maçlar çıkarmayan djokovic, maçlarını rölantide götürmüştü ve agut'a takılmıştı. ilk tur rakibi elemeler sonrası belli olacak... açıkçası yarı finale kadar izleyenlere keyif verecek rakiplerle karşılaşması muhtemel ama çok zorlanmasını beklemiyorum. üçüncü turda shapavalov, dörtte medvedev/goffin, çeyrekte nishikori/fognini muhtemel rakipleri... medvedev ile goffin üçüncü tur oynayabilirler ki güzel bir maç da olabilir, medvedev'i sevdiğimden değil ama goffin erkenden evine gitsin isterim...

    8 nolu seribaşı kei nishikori, üçüncü turda kohlschreiber ile karşılaşacak gibi duruyor ve bu iki ortalama boylu tenisçinin maçları her zaman çekişmeli, bol mücadeleli maçlara sahne olur... bir tık aşağıda ise fognini-busta üçüncü turu muhtemel, açıkçası onları zorlayacak bir isim de yok gibi...

    --------------------
    4 nolu seribaşı alex zverev, bedene ile rahat bir maçla başlıyor. zverev'in üçüncü tur tarafında simon var, o turu da geçer diye düşünüyorum, dördüncü tur zor olabilir... kendisini ilk 16'ya atmayı başaran milos raonic yine de ilk turlarda zorlu rakiplerden kaçamadı. ilk maçtaki rakibi, turnuvanın ev sahibi nick kyrgios. bir tık altta ise eski şampiyon stan wawrinka ile lord gulbis karşılaşıyorlar... geçen yılın yarı finalisti chung, ikinci turda muhtemelen querrey ile karşılaşacak ama üçüncü tura adını yazdırması beklenir.

    dominic thiem bu turnuvada pek şansı tutmayan bir isim. ilk turlar itibariyle dişine göre bir kura var diyebiliriz. üçüncü tür tarafında pouille var... dördüncü tur tarafında ise coric var. coric'in tarafı şeker gibi tabiri caizse. diğer seribaşı cecchinato ve seribaşı olmayan isimlerden de zorlayacak pek isim yok, belki fucsovics.

    -------
    -------
    2 nolu seribaşı rafael nadal'ın fizik durumunu bilmiyorum ama eğer sağlıklıysa, önünde çok iyi bir kura var. dördüncü tur edmund/schwartzman, çeyrek final kevin anderson/isner... edmund-schwartzman üçüncü turu keyifli bir maça sahne olabilir.

    kevin anderson, mannarino ile başlıyor. dördüncü tura kadar zorlanmasını beklemiyorum... isner, genç vatandaşı opelka ile başlıyor. uzun bir maç olması ve servis puanlarının çok yüksek olması olası... bir tık altta ise grigor dimitrov var. iki yıl öncesinin yarı finalistinden bu yıl hiçbir şey beklemiyorum.

    -----------------

    son iki yılın şampiyonu roger federer de keyifli bir kura çekti ilk hafta için. dördüncü turdaki muhtemel tsitsipas maçına kadar fazla zaman kaybetmez... tsitsipas da üçüncü turdaki basilashvili maçına kadar zorlanmaz. basilashvili ters bir rakip ama federer'in karşısında tsitsipas'ı izlemek istiyorum.

    6 nolu cilic ise bir başka ev sahibi tomic'le başlıyor. aşağıda ise muhtemelen mükemmel bir üçüncü tur var. khachanov ile agut buluşabilirler ama agut'un ilk tur rakibi andy murray.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap