aynı isimdeki diğer başlıklar:
395 entry daha
  • --- spoiler ---

    filmin boş bir film olduğunu söyleyenlere cevabı profesör zovek veriyor aslında:

    ''hayal kırıklığına mı uğradınız? ne bekliyordunuz? uçmamı mı?''

    cloe'nin hayatı dışarıdan çok basit. tıpkı zovek'in yaptığı hareket gibi. gündelik ev işleri. çocuklar kahvaltıdayken saat 7:20 (7:17). çocukların hepsini cloe uyandırıyor. uyandırmadan önce duş alıp hazırlanıyor. yani cloe muhtemelen 6'da uyanıyor. bütün gün ev işleriyle ve köpek bokuyla uğraşıktan sonra, akşam ışıkları kapatıp en son yatan oluyor. bir an için düşünelim: her gün bunları yapmak gerçekten kolay mı? en azından cuaron ve cloe'nin bize gösterdiği kadar kolay mı? hayır. alakası bile yok.

    ayrıca cloe istemediği halde hamile kalıyor, sonra terk ediliyor, en son bebeği ölü doğuyor ama ağzını açıp tek kelime sitem etmiyor. bir an bile söylenmiyor. hayatından memnun olduğu için mi? hayır. söylenmeye hakkı olmadığını düşündüğü ve farkında olmadığı bir çaresizliğin içine hapsolduğu için söylenmiyor. bize göre zor olan, onun için sıradanlaşmış. daha zoru ne olabilir? zovek'in sıkı bir disiplin ve çalışma ile gerçekleştirdiği hareketi tek sefer yapmak olabilirdi belki, zaten onu da yapıyor.

    film de basit görünüyor. yönetmen kamerayı sabit bırakıp tuvalete gitmiş dersin bazı sahnelerde. ne anlamı var, sinematografiye abanmak her film iyi mi yapar dersin. ben de zovek'in hareketi için aynısını demiştim. sonra kalkıp deneyince 2 saniye bile duramadığımı fark ettim. neyseki ben en azından filmin uçmasını beklemiyordum. o yüzden hayal kırıklığına uğramadım. epey beğendim hatta.

    filmi, uçmasını bekleyerek izlerseniz hayal kırıklığı yaşarsınız. bazen en zorunun, en basit görünen olduğunu düşünerek izlemeniz gerek.
    --- spoiler ---
267 entry daha
hesabın var mı? giriş yap