63 entry daha
  • bir ay oynayıp 6500 kupadan sonra bıraktığım oyun. bunun çeşitli sebepleri var.
    1- random oyuncu ve brawler mantığı.
    bu tür oyunlarda ilk olması gereken şey pick bölümü olmasıdır. barley, dynamite, poco ile oyuna girip karşıda el primo, spike, leon gördüğüm oldu bu oyunda. böyle bir şey kabul edilebilir gibi değil. aynı zamanda oyun bütün oyuncuları kupa sayısına göre belirliyor. en başta adil gözükebilir fakat burada da şöyle saçmalık oluyor. oyunda kupa kazandıkça çıkan brawlerlar var, örneğin bo. bunu çıkarmak için 3000 kupa çıkarman gerekiyor. keza oyunun ilk karakteri olan shelly var. eğer oyuna 0 kupa ve 1 seviye bo gelirse, karşıya aynı seviye ve rütbede shelly gelebiliyor. bu ne demek? karşı takımda 3000 kupa almış adam varken, senin takımında ilk maçını oynayan oyuncu var. dolayısıyla ortada bir adaletsizlik oluyor.
    ve yuksek rütbelerde oyunu oynamak çok zor oluyor. oyunu bilmeyen takım arkadaşları yüzünden sürekli puan kaybediyorsun. dolayısıyla oyun kendi toxic ortamını burada oluşturuyor. bunun yanında tekli dereceli maçlara girmek isteyince de yüksek rütbelerde, 16+, 1 puan alabilmek için ilk 5'e girmek gerekiyor. ve oyunda her türlü çabaya rağmen, örneğin 300 kupa sahibi olanların ??? görülmesi, gene takım olma olayları ortaya çıkıyor ve bu sefer de oyuncu kitlesi toxic ortam yaratmış oluyor.
    2- iyiden iyiye pay to win'e dönmesi. oyunda bazı brawlerlar çok güçlü. son zamanda nerf yese de leon bunların bir tanesi. herkes leon sahibi olmaya çalışıyor ve bu leon 549 oyun elmasına satılıyor. onun dışında kutudan çıkma şansı var fakat hep inanılmaz düşük. oyunda güya şans dengesi var. yani açtığınız bir kutudan savaşçı çıkmayınca bir sonraki kutu da şans artıyor. ama tabii güya diyorum, zira bir kere kutu başına legendary brawler çıkarma şans ihtimaliniz %0.1'i çok zor geçiyor. ayrıca her açılan kutu milyonda bir falan etki ediyor o ihtimale. oyunda 10 kutu yerine geçen mega kutuların tanesi 35 lira. ve bu 10 mega kutu 100 tane normal kutu ediyor ve legendary brawler çıkarma ihtimaliniz en fazla 10% oluyor.
    dolayısıyla insanlar için 549 elmas için 350 lira ödemek çok daha avantajlı durum oluyor. bu da oyunu pay to win yapıyor.

    ha ama şu konuda iyiler, 10 seviye bir brawler ile 1 seviye brawler arasında sadece 40% güç farkı var. yani seviye herşey demek değil. burası güzel o yüzden. dolayısıyla 5-6 seviye brawler ile 10 seviye brawler'a karşı kafa kafaya oynayabiliyorsunuz.

    bu oyunu oynayanlara tavsiyem, kariostime, lex, bentimm, coach cory gibi youtuberları takip etmeleri. güzel bilgiler paylaşıyorlar.

    bir de bu oyundaki bir glitchi anlatayım. dün youtube'da izlerken öğrendim ve kesinlikle bilseydim kullanırdım, belki oyunu bırakmazdım.
    hatta oyunu bıraktıktan sonra kullanmayı düşündüm ama 300- kupa sahibi brawlerım yoktu*
    toplanın anlatıyorum.
    öncelikle, glitchimizin adı kolay kupa kazanma. bunun için 300- kupa altı bir fake brawler'a ve bundan sonra ise kupa kazanılmak istenen brawler'a ihtiyacınız var.
    showdown oyunlarına bu fake brawlerla girip üstüste 3 maçta - puan alıyorsunuz, ki bu kupa sayısında kaybedilen puanlar hep oldukça az oluyor. daha sonra kupa kazanmak istediğiniz brawler ile oyuna giriyorsunuz. oyun önceki 3 eldeki beceriksizliğiniz(!) yüzünden size 1 seviye ve 40- kupalı oyuncuları çıkarıyor. siz de tabii ki bu oyunculardan daha güçlü olduğunuz için çok kolay 2 defa birinci olup +14 puanı cebinize koyuyorsunuz.

    https://youtu.be/xtqdlngn2bw

    edit : matchmaking sistemiyle ilgili yeni bir geliştirme yayınlayacaklarmış.

    https://www.reddit.com/comments/anr35b

    belki dönebilirim oyuna böylece.
258 entry daha
hesabın var mı? giriş yap