• sporcularımızın, son zamanlarda özellikle uluslararası müsabakalarda elde ettikleri başarılara bağlı olarak türk bayrağını göndere çektirmeleri, ülkemizin tanıtımı açısından son derece yararlı olmakta ve bu müsabakalar ülkelerin birbirleriyle kaynaşmasına önemli katkılar sağlamaktadır.

    bu amaca yönelik olarak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, performans sporuna önem verilmekte ve her branşta ülkemizi başarı ile temsil edecek elit sporculara ihtiyaç duyulmaktadır.

    spora başlama yaşı, branşına göre değişmekle birlikte, sporcuların en verimli oldukları dönem 18 ilâ 35 yaş arasıdır. bu dönem, birçok sporcunun askerlik yükümlülüğünü yerine getirdiği zamana rastlamakta ve sporcuların verimli oldukları bir devrede zorunlu olarak askerlik hizmetine alınmaları, sporcular ile kulüpleri arasında kopukluklara, dolayısıyla da performans düşüklüğüne yol açmaktadır.

    bu gerekçelerle; askerlik kanununun 35 inci maddesinin (e) fıkrasına 23.7.1999 tarihli ve 4418 sayılı kanunla eklenen (3) numaralı bent ile;

    aktif spor hayatları devam ettiği sürece;

    a) olimpiyat oyunları, dünya ve avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye giren sporcular ile bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan sporcuların,

    b) a büyükler millî takım kadrolarında yer alan sporcuların,

    c) türkiye profesyonel 1 inci futbol liginde yer alan takımların kadrolarında bulunan sporcuların,

    d) en az iki ligi bulunan spor dallarında ise en üst ligde yer alan takımların uluslararası kuralların öngördüğü sayıdaki sporcularının,askerliklerinin 33 yaş sonuna kadar ertelenebilmesine imkân sağlanmıştır.

    yukarda yazılanlara göre futbolcular askerliklerini 33 yaşından sonra yapıyorlar.ama 16 yaşından beri galatasarayda oynayan bulent korkmaz hala askerliğini yapmamıştır.hayır adamın askerlik yapıp yapmamasıyla ilgili bir alıp veremediğim yok.acaba kanuna teknik direktorlerde mi dahil.

    http://www.tbmm.gov.tr/…yi/donem21/yil01/ss608m.htm
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap