8 entry daha
  • (bkz: o'nsuz yaşayamayanlara tavsiyeler)

    kendinizi tanımlayın, güçlü yönlerinizin farkına varın, kusurlarınızı kucaklayın ve kendi değerinizi kendiniz oluşturun.

    ilişki esnasında gördüğünüz o’nun becerilerini , başarılarını içeren durumlara bağlılınızı bir kenara bırakın. o olsaydı böyle olmazdı/olurdu demeyin. artık tek başınıza başaracağınıza inanın.

    her insan aslında kendi pusulasını elinde taşır. elinizdeki pusulayı kenara bırakıp o’nun yönüne gitmeyin.

    kendinizi acınılası bir insan olarak görmekten vazgeçin. siz kurban değilsiniz.

    gözünüzde büyüttüğünüz acıların, bağımlılığın aslında sıradan bir eski sevgili sendromu olduğunun farkına varın.

    ilişkimiz o kadarda kötü değildi fikrini kafanızdan atın ; kötü ilişkilerde çiftler birbirini anlayamaz duygu iletişimi kuramaz, hayata aynı pencerelerden bakamaz. ilişkiyi kötü yapan şeyler yalnızca somut şeyler değildir.

    duygularınızın sesini dinleyin ve onları ifade etmeye gayret gösterin. moralinizin berbat olduğu hissettiğiniz anlarda ”ben iyiyim”, ”az sonra geçicek biliyorum da arada böyle oluyor.” gibi seyler demek yerine ”onunla ilişkimin bitmiş olması beni üzüyor.” ”bir daha hiç göremeyecek olmak beni kaygılandırdı.” gibi detaylandıran ve tanımlandıran sözler kullanın. duygularınızı ifade etmemeniz onları yaşamadığınız anlamına gelmez, yaşayıp maskelemeniz ise sizi iyi hissettirmez. duyguları ifade etmeyle iletişim başlıyor, rahatlıyor ve sağlıklı düşünmeye başlıyorsunuz.

    yaşadıklarınızı ve hislerinizi yakın gördüğünüz ve sizi anlayacağını bildiğiniz insanlarla paylaşın. bu kişilerden destek almak tahmininizden daha yararlı olacaktır. biten bir ilişkinin ardından gelen olumsuz duyguların ne kadar olağan olduğu tartışılamaz. bu olumsuz duygular da; o’nsuz yaşamaya alışma içerisinde bir süreçtir, bir süre daha sürebilir ve bu süreç devam ederken, duygusal bağımız bulunan yakınlarımızın duygusal ve manevi desteğini almak bizi daha güçlü hissettirir.

    yalnızken nasıl mutlu ve aktif bir hayat yaşayabileceğinizi öğrenin. küçük şeylere takılmayın ve anı yaşayın. şuana kadar ne olduysa oldu yaşadıklarınızı yaşantı zenginliği olarak görün yaptığınız hataları düşünüp üzülmek yerine; karşınıza çıkan fırsatları değerlendirin. ve bolca gülümseyin…
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap