23 entry daha
  • ted bundy'den ziyade dönemin koşullarını belirten bir yapım. mesela o dönemde yakışıklı, zeki, entelektüel ve iyi biri olarak tanımlanıyor ted ama verdiği röportajlardaki vücut dili yalan söylediğini ortaya koyuyor. sürekli gülmesi, cinayetlerle ilgili her soruya alakasız olaylardan cevap vermesi -ki genelde bunlar çocukluğu üzerine- suçlu olup olmadığı sorulduğunda histerik bir şekilde gülerek kollarını kavuşturması. tabi o yıllarda suçlu psikolojisi ve beden dili gibi konularda araştırmalar çok detaylı değil. yine de psikoloji ve hukuk okuyan birinin bu kadar açık vermesi bende zeki biriymiş hissiyatı yaratmıyor.

    aynı gün içinde 40.000 kişilik bir festival alanında iki kızı kaçırıyor örneğin. her yere sürekli kendi aracıyla gidiyor. görgü tanıklarının duyabileceği bir şekilde kendi adını veriyor. kendine ait araçta suç aletleriyle geziyor. olay mahallerine ait eşyaları dairesine istifliyor. çok kolay bir şekilde bulunabilecek alanlara cesetleri topluca bırakıyor. o kadar uzun süre yakalanamamasının tek nedeni zekası değil polis teşkilatının beceriksizliği ve teknolojik yetersizlikler. çünkü bana kalırsa baya baya yakalanmak istemiş.

    ayrıca bu adamı kim niye yakışıklı ve entellektüel olarak tanımlamış anlamıyorum. kitap okumayı sevmem diyor yahu.* gerçekten hangi yönde bir birikimi var ve neresi çekici. bence asıl incelenmesi gereken husus bu adama methiyeler düzen o güruh. (ve tabi bununla evlenen manyak karısı)
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap