7 entry daha
  • bir mahallede art arda meydana gelen paranormal olayların, uzmanlar tarafından incelenmesini anlatıyor film. keşke o uzmanlar, bizim mahalleye de bi uğrasalar. ne bileyim, birbirlerini fişfikleyip topluca cumhur ittifakına oy veren insanlara ucundan bi bakarlardı en azından.

    gulyabaninin kuru götünü hafızama kazıdıkları için filme puanım: 6.7

    --- spoiler ---

    - filmde; komşusunun gürültü yapmasından rahatsız olan adamın, gecenin beşinde sokağa fırlayıp komşusuna, "sessiz ol ulan it!!!!" deyu bağırdığına şahit oluyoruz. yemin ediyorum aklım durdu.

    - eskiden ecinniler insanlara, onların en savunmasız olduğu anlarda saldırır veya hiç değilse dokundururlardı: uykularında, hiçbir şey göremedikleri anlarda, yalnız olduklarında vesaire... şimdinin z kuşağı ecinnileri, uyuyor musun, tek başına mısın dinlemiyor.

    - walter carabajal, doktoruna, gulyabaninin varlığını kanıtlayamadığı için bir adet el kamerası alıyor. işte, tam oralarda olaylar snuff film'e dönebilecekken anlıyoruz ki bizim gulyabaninin amacı, kullanılmayan fişleri, prizlerinden çekip kendince bir tasarruf sağlamak. salt bir korkutma amacı yok. sayaçların başında bekleyen, başka aileleri korkutmaya gitmeden önce hali hazırda bulunduğu evin gazını, elektriğini ve suyunu kontrol eden, ev cini gibi bi şey bu. gavurun cini bile düşünceli. bizim cinler anca rüyada musallat olsun.

    - aterrados, çocukluğumun büyük kısmını bilgisayar başında geçirmeme sebep olan oyun ghost master'a benziyor. hele hele komiser funes'in, korkudan donuna sıçmasına rağmen evden bir türlü çıkmaması bana, oyunun ileri seviyelerini ve korkutmak için her şeyi yapmama rağmen bir türlü korkmayan insanları hatırlattı. aynı odanın içine 3 tane hayalet koyup adamı kitliyorsun, yine de evden kaçmıyor peçemenk...

    - gulyabanilerin başı, bizim terkos hasan galiba. musluk suyuna geldiklerine göre...
    --- spoiler ---
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap