55 entry daha
  • peter jackson'inkinin, 1933 tarihli merian c kooper ve ernest b schoedsack'inkinden bazi farkliliklar tasiyan filmi..

    --- spoiler ---
    her iki filmde de gerilimin artip ardindan da dustugu ve de tekrar yukseldigi bir yapi soz konusu.. hikaye olarak temelde ayni ama jackson karakterlerin evveliyati uzerinde durmus, ann darrow'un bir tiyatro oyuncusu olmasi gibi bir unsur eklemis.. daha canli birisi olmus yani ann karakteri.. ayrica jackson'in yaptigi en derin degisiklik, kong'la ann arasindaki iliskide olmus.. 1933 tarihli filmde, ann kong'a pek yuz vermez, yani kong'un aski tek taraflidir.. ama jackson bu sefer, ann'in yuregini titretmis.. kong'a bir sey oldugunda, hemen goruyoruz ann'i, gozlerinde yasarma.. ayrica kong amerika'ya getirildiginde, ilk filmde ann ve diger ekip, ne kadar para kazanacaklari vs.yi konusuyor.. ama jackson'inkinde, ann gosteriye cok para kazanacak olmasina ragmen, katilmiyor.. yani, evet ann kong'u seviyor..

    jackson bununla birlikte carl denham'i da guclendirmis.. yani icini doldurmus.. ne kadar hirsli biri oldugu, daha ilk yapimcilarla konustugunda belli oluyor.. kamerayi hic elinden birakmamasi vs.. para hirsi.. ve yapmacik duygusalligi - ki cekecegi filmin gelirini ekipten olenlerin ailelerine bagislayacagini soyluyor, her olenle beraber bunu yapiyor ama.. bu noktada, carl'in asistani yeni filmde "yeni" bir karakter.. bu karakter onemli cunku, carl'in aslinda cikarci biri oldugunun farkina variyor giderek..

    driscoll karakteri, ilk filmde, kadinlardan hoslanmayan biri, sert vs.. yalniz jackson'inkinde, driscoll iki kisiye bolunmus, adrian brody'nin oynadigi naif ve durust karakterle, kaptanin oynadigi biraz sert karakter.. filmin ilk basinda, ann'le kaptan arasinda bir yakinlasma olacak gibi.. velakin gerisi gelmiyor.. yani ilk filmdeki driscoll'un kotu yanlari bu karaktere, kaptana yuklenmis..

    ve filmin geneli.. tabii ki efektler, gelisen teknoloji, jackson'un mahareti ve yuzuklerin efendisi'nden gelen tecrubeyle - tabii jackson'un braindead gibi bir gecmisi de var, hatta bu filmde de tropik bir ormandan getirilen bir hayvan var vs., ama gorsel olarak king kong yuzuklere yakin duruyor- filmin icine daha cok giriyoruz.. daha bir geriliyoruz.. ve kong'un umutsuz askina -ki biraz karsilik gorur gibi de oluyor- uzuluyoruz.. yani etkileniyoruz.. ve 3 saat olmasina ragmen, filmin suresinin ilk filme gore uzamasini hakli buluyoruz.. cunku jackson ilk filmle aradaki yaklasik bir bucuk saatlik farki iyi degerlendiriyor..
    --- spoiler ---
182 entry daha
hesabın var mı? giriş yap