11 entry daha
  • zamanında (bkz: metallica)’nın davulcusu danimarka kökenli (bkz: lars ulrich)’in (bkz: napster) a diklenmesine benzettim zira şu an bütün şarkılar dijital ortamda,onbeş seneye kalmadan sinemalarda biter.beyhude çabalar bunlar dostum steven

    edit:antarktika adli yazarın uyarısı ile düzeltmenin yapıyorum.==>lars-napster mevzusu farklıydı. lars, yeniliğe karşı durmuyordu. dijital müziğe değil, ücretsiz olarak download imkanı sunan platformlara karşıydı. mahkeme de haklı buldu, davayı metallica kazandı. müziğe ulaşma kolaylığında devrim olduğu için dünya çapında hedef oldu lars. çok tepki gördü, geri adım attı. tek destek madonna'dan geldi o dönem. ironik olarak, müzik dünyası lars'ın o dönem yaptığının doğru olduğunu yeni yeni farkediyor ve herkes lars'ın öngörüsünde haklı olduğunu söylüyor. çünkü müzik endüstrisi streaming'de geldiği noktayla albüm yapımından para kazanmayı imkansız hale getirdi. ancak en popülerler para kazanabiliyor. üstelik, metallica gibi büyük gruplar spotify'dan parayı kırmaya devam ediyor, düşük dinlenilirliği olanlarsa ancak turnede tişört satışından medet umuyor.

    sanıyorum spielberg de netflix film yapmasın demiyor, sinema ile tv kategorilerini birbirinden ayırmıştık, şimdi birleşiyor, bunları ayrı tutmazsak sinemada film izleme kültürüne darbe vururuz, diyor. derdini anlattığı yer de ödül aldığı bir tören. bence spielberg de yeniliğe karşı duracak bir adam değil. üstelik bu adam da ultra zengin ve hala üretkenlğini sürdürüyor.

    bağnaz lars demek doğru değil. bağnaz spielberg demek de doğru olmayabilir.
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap