127 entry daha
  • sahte saat satan firma.

    türkiye'de distribütörlerin sattığı saatlerin fiyatlarını %20-%30 aşağıya düşürerek satan ve düzmece garanti belgeleri düzenleyen bey saat'e güvenmeyin. forumlarda gördüğüm kadarıyla bey saat-star saat-savran saat üçü de aynı kişilere ait ve sahte saat satıyorlar. lidyana gibi bazı e-ticaret sitelerinin de satışını artırdığı için işine geliyor ve bu saatleri satıyorlar.

    forumlardan bir fikir edindikten sonra, hediye almak amacıyla lidyana.com'dan fotolarda göreceğiniz saatin siparişini 830 tl'ye verdim. (saat&saat'teki fiyatı ise 1110 tl idi.) gelen saatin satıcısı bu üç firma ise şüpheli yaklaşacaktım. 2-3 gün sonra saat geldiğinde garanti belgesinden satıcının bey saat olduğunu tespit ettim. saatin kadranı üzerinde siyah lekeler vardı, saat üzerindeki jelatin gelişigüzel şekilde bantla saçma sapan yapıştırılmıştı ve kullanma kılavuzundaki yazılar eğriydi. şüphelerim iyice arttı ve aynı modelin olduğu bir saat&saat mağazasına gidip 1100 tl'ye aynı saatten satın aldım.

    her ikisini eve getirip aşağıdaki fotoları çektim (beyaz kutulu saat orijinal, siyah kutulu saat bey saat'in sahte saati). saatlerin kutuları farklı, orijinalinde kadran sedefli iken bey saat'in sattığı sahte saatte düz gri ve hatta siyah lekeler bulunan bir kadran var, kullanma kılavuzu çok daha ince ve çoğaltılıp makasla kesildiği çok açık, yazılar da eğri.

    maalesef kendi web sayfasında ve n11-hepsiburada-trendyol-lidyana tüm sitelerde bu markaların saatleri satılmaktadır ve anladığım kadarıyla türkiye'nin saat piyasasını ele geçirmiş durumdalar. saatten anlamayan birçok insan 50 tl'lik iyi taklit edilmiş bu sahte saatleri %20-30 uygun fiyata aldığı için mutlu. şikayet.var veya başka platformlarda saatlerin 3 gün sonra bile buhar yapması, kordonunun renk atması gibi problemler ortaya çıktığında bu firmaların yeni kordon vb göndermek ve şikayetleri geri aldırmak suretiyle güya sorunları çözdüklerini okudum. bu mesajı herkes sahte saat konusunda bilinçlensin, gerçekliğinden emin olmadan ucuza kaçmasın diye yazıyorum. (bu arada lidyana sahte saatin iadesi konusunda sorun çıkarmadı.)

    foto 1

    foto 2

    foto 3

    foto 4

    foto 5

    foto 6
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap