9 entry daha
  • adaletin oklahoma’da kodomanlar icin calistigini gosteren dram bir netflix belgeseli. seri sonunda aslinda tum amerika’da 90 bin civari masum insanin hapiste yattigi belirtiliyor.

    ... spoiler ...

    isin ilginc yani ortadaki belgelerle (yada sonradan bulunan ve mahkemeye sunulmayan 800 sayfa diyelim) 15 yasindaki cocugun bile mahkumun masum oldugunu dusundurcek ifadeler var ama gel gorki 34 yildir hapishanede tommy. sartli tahliye hakki var, sucunu itiraf edip pismanim derse 30 yilin hatrina cikartacaklar ama yapmiyor. cunku masum, aklanarak cikmak istiyor. temyiz basvurulari hep redediliyor ve avukati inatla bu yil yeniden bir basvuru yapmaya hazirlaniyor. icler acisi bir durum.

    hele benzer bir dava olan ve gene ayni kasabada islenen ikinci korkunc cinayetin sozde suclulari arkadaslar yok mu ne uzuldum ne... 12 yil yatiyorlar, aslinda idam suclusu biri digeri muebbet. idamina 5 gun kala erteleniyor karar ve temyiz mahkemesi dna testinin kesfedilmesiyle 1999’da beraat karari veriyor. e tabi idamina 5 gun kalanin verdigi psikolojiyi yasayan adam, beraat ettikten sonra pek de parlak bir hayat yasayamiyor.

    ... spoiler ...

    allah kimseyi amerikan adaletine dusurmesin. beni isvecli avukatlara emanet edin.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap