271 entry daha
  • bu başlığa 3. entry girişim ilk defa bir başlığa 3. kez yazıyorum ama başlık bilgi kirliliğinden geçilmiyor dayanamadım. olay şu:

    1. ysk 31 ilçedeki tüm oyların sayım talebini reddetmiş. yani yeniden sayım yok.

    2. akp temsilcisinin söylediği sondajlama. tüm sandıkları taradik 51 tane sandıkta usulsüzlük tespit ettik diyor. bunu da belgeye dayandırdığı için ysk kabul ediyor. 51 tane sandıkta sayım döküm cetvelinde imza eksiği var. maddi hata değil usul hatası var bu sandıklarda. bu sandıklar tekrar sayılacak. zaten temsilci de sondajlamaya devam ediyoruz buldukça itiraz edeceğiz dedi. yani rastgele 51 sandık seçilip sayma diye bir durum yok.

    3. bir ilçede seçim iptal olsun diye başvuru yapmışlardı. o başvuruyu da geri çekmişler. neden geri çekildi belli değil. usulsüz seçmen iddiaları çürütüluyormus tek tek karşılaştırma yapılarak. o kararın yarına kalma sebebi de bu sanırım.

    yani kısacası çarşamba günü ekrem başkan mazbatasını alacak. bitti bu iş.

    edit: ne kadar garip ki hukuka uygun olan bir kararin çıkmasını gecenin bu saatine kadar bekliyor, kanuna göre karar verildi diye deliler gibi sevinip kutlama yapıyoruz. olay tam olarak şu değil mi? (bkz: eşeği önce kaybettirip sonra buldurmak)
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap