116 entry daha
  • akp'nin bilinçli olarak operasyon yaptığı ilçedir.

    ve kaybetmelerine rağmen, var güçleri ile bağırıyorlar "büyükçekmece" diye. düşündünüz mü "neden" diye? hemen ortaya koyalım.

    büyükçekmece için akp'nin yerel seçim öncesindeki kampanya sloganına bakalım.

    akp, öylesine burayı istiyor ki, kendi gelenekleri de dahil 25 seneyi kayıp sayıyor. bu ilginin sebebi bu kadar ile bitmiyor.

    istanbul büyükşehir belediyesi'ne ait dergilere bakın, en başta büyükçekmece'ye yapılacak olan yatırımlardan, imar sorunu çözümlerinden, imtiyazlardan bahsediyor.

    sadece ibb eski başkanı aday oldu diye mi yapılıyor bunlar? o kadar saf olmayın.

    büyükçekmece neredir? istanbul'un batısında, nüfusu 248.000 olan bir istanbul ilçesi. her ne kadar yüksek bir nüfus gibi gözükse de, istanbul'un ilçeleri arasında bakırköy, beykoz, tuzla gibi "tenha" ilçeler arasında. hatta bu ilçelere göre yüzölçümü de büyük. yani kim kime, dum duma bir ilçemiz büyükçekmece.

    tüm bunlara rağmen, istanbul'un dışında bir ilçenin akp'ye geçmesi için, akp kolluk güçleri dahil tüm gücü kullanıyor.

    bu ısrarın tek bir nedeni var. o da bu.

    evet, şu türkiye tarihinin en saçma projesi kanal istanbul için tüm kavga...

    görüldüğü gibi, kullanılması planlanan 2 ayrı yer var. birincisi, büyükçekmece'de sonlanmakta. ikincisi, küçükçekmece gölünde sonlanmakta.

    şu anda ikinci ihtimal üstünde duruluyor. fakat projenin "rahatça" gerçekleşmesi için ufak bir pürüz var, küçükçekmece belediyesi ve esenyurt belediyesi bu seçimde chp'ye geçti.

    akp, bu ihtimali görerek tüm gücünü chp'nin çelişki yaşadığı büyükçekmece'ye yığdı. yatırımcılara sözler verildi. ihaleler yapıldı. taşeronlar ayarlandı. rantlar paylaşıldı. ama olmadı, büyükçekmece, tüm kazmalığına rağmen chp'de kaldı.

    hatta o da yetmedi, ibb de chp'ye geçti. yani kanal istanbul, "rahatça (yapılamaz demiyorum, akp y-chp'yi korkuttuktan sonra yapılır)" yapılması adına herşey elden gitti.

    şimdi akp, ne tesadüf, büyükçekmece'de seçim iptali istiyor. türkiye'nin en kalabalık iki ilçesi esenyurtta değil, küçükçekmece'de değil, büyükçekmece de büyükçekmece diye tutturuyor.

    sizce tesadüf mü? tabii değil.
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap