6 entry daha
  • yönetmeninin ilk uzun metrajlı filmi ve berlin film festivalinde en iyi ilk film ödülü almış. finali itibariyle artık alışkanlık haline gelen belirsiz kapanışlar nereye varacağını kestiremediğimiz hikâyeler.

    elinde çok harika bir malzeme var fakat bana kalırsa filmde bir bütünlük yok bir final nasıl böyle zayıf kalır. vurucu olmayan final adeta yükselerek gelen filmi aşağıya çekmiş . yarı belgesel bir film desek yeridir. gerek bireylerin iç dünyası gerek islam dini ve cemaatlerin insan kaynaklarının nasıl oluştuğu ama yine de her koşulda ekonomik koşulların kötü olması bireyi kötü yerlere çekmeye müsait olduğunu göstermekte. film almanya'ya dair gençlerin fikirlerini de içeriyor. özellikle bir arkadaş ortamında geçen diyaloglarda birisi şöyle diyordu " almanya'da 20 yıl sonra müslüman nüfus yüzde 20 olacak ve ben almanya başbakanı olacağım" sonrasında arkadaşlarına da görev paylaşımı da yaparken birisini de goebbles yapıyordu. hâlâ insanların zihinlerindeki yeri taptaze.

    bireyin değişen teknoloji ekonomik koşullar altında dini yaşarken yaşadığı çelişkilerini de görüyoruz.

    --- spoiler ---

    bir yandan eşine boş ol dediği için evinden ayrılıp diğer yandan alkol ve uyuşturucu partisinin içinde olabilen bir karakter
    --- spoiler ---
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap