269 entry daha
  • klişe, klişe diye eleştiren kişilerin mevzuyu çakmadığı film serisinin son halkası.

    canlarım benim bu serinin ilk filmi zaten trollük olsun diye yazılıyor. senaristler bugüne kadar yapılmış bütün "shoot em up" filmleriyle dalga geçmek maksadıyla yazıyorlar.

    dilimize çevirirsek "polat alemdar sendromu" diyebileceğimiz, ana karakterin psikopata bağlayarak herkesi tek başına vurduğu, 14 mermili tabancayla 80 kişinin öldürüldüğü, bol bol testosteron kokan, at avrat silah üçlüsünü oldukça barındıran, içi boş evde izlemelik filmleri ti'ye almak maksadıyla hazırlanmış bir senaryoydu ilk john wick filmi.

    yönetmeni, "biz de bu türü ti'ye alalım, bir yandan çıtır aksiyon filmi olsun, bir yandan da hafif bir kara mizahı olsun ama aynı zamanda biraz da estetik katalım." fikriyle bu işe başlıyor.

    filmin yönetmeni, keanu reeves'in matrix'te dublörlüğünü yapmış chad stahelski. adamın ilk mesleği "stunt double"

    zaten bütün filmin olayı da bahsettiğimiz "estetik" olayında. silahların mermisinin çatışmanın ortasında bitmesi, dövüş sahnelerinin göze hoş gelmesi, aynı zamanda ana karakterin de bol bol dayak yemesi filmi oldukça eğlenceli kılıyor.

    tüm bunlar bir de güzel müziklerle ve keanu reeves ile birleşince ilk film diğer benzerlerinin arasından sıyrıldı ve popüler kültürde çok güzel bir yer buldu.

    yani kimse size fragmanda "hayatın anlamını bulacaksınız." diye bir vaatte bulunmuyor, üstüne niye burada entel feridun gibi takılıyorsunuz bilmiyorum.
801 entry daha
hesabın var mı? giriş yap