365 entry daha
  • cenevre'de 100 km. hiz siniri olan yolda ( otoban ), kullakliga bagli telefon ile annemle sohbet ederken ( isvicre' de kulaklik kullanmadan telefonla konusmak göt ister ) sohbete dalmisim ve 142 km hizla radara yakalandim. telefonu hemen kapadim, aklim basimdan gitti, cünkü bir devletin oldugunu ve yasalar ne ise uygulanacagini adim gibi biliyordum. bir süre sonra bir mektup aldim trafik dairesinden " ehliyetinize asiri hiz nedeni ile yedi ay el konulmustur, bir yil süre icerisinde kendi belirleyeceginiz bir takvim olusturarak ehliyetinizi trafik dairesine sahsen getirmek zorunlugunuz vardir ".
    ehliyeti alip trafik dairesine gittim, teslim ettim, " is yerim var , alisverisler kalacak, personelde ehliyet yok, hersey mahvolacak " diye sizlandim. bu sizlanma sadece bir ay daha cezami kisaltabilir misiniz icindi, fakat beni bir baska yetkiliye gönderdiler, yetkili bana ilgili yasanin maddesini okudu, ve is yeriniz alisverisiniz ehliyete bagli ise siz iki kat daha dikkat etmelisiniz diye güzelce bir akil verdi ve yolladi beni.
    defalarca bir ay cezami kisaltmalari icin dil döktüm, is yerinin ehliyet yüzünden cok riske girdigine dair mektup yazdirdim, kibarca " bunu yasalari ihlal etmeden evvel düsünecektiniz, yapacak birsey yok " dediler.
    yedi ay boyunca anamdan emdigim süt burnumdan geldi, otobüs duraklarinda titredim, alisverisleri yürüyerek yaptim.
    yüzlerce frank ceza aldim, yedi ay elhiyeti kendi kurumlarinda beklettikleri icin otuz frank'da ona ödedim.
    hayatimin en zor yedi ayi idi.
    simdi ehliyetim var ve iki yil icinde benzer suc isler isem, ehliyeti tamamen alacaklar ve her seyi bastan yapmak zorunda kalacagim. pisikologlar da cabasi.
    hiz limitli arac aldim,hiz siniri yüz se 100'e limitliyor öyle sürüyorum araci, cünkü kural ihlali yaparsam devletin bana neler yapacagini biliyorum.
    bunca izdiraba ragmen devletin bu kati tutumunu kabul ediyorum ve saygi duyuyorum, cünkü o görevini yapiyor, halkinin malini canini korumakla mükellef oldugunu biliyor.
    burada göklerden tanrilar yerlere inse, yazili en kücük bir kanunda milim esneme olmaz, olamaz.
    onlarin heidileri, franceskolari bir ahmak yüzünden ölmesin diye devlet orada ve yasal yollardan basina indirdigi balyoz ile seni tuzla buz eder.
    videoya bakmadim, bakamam, kiyamam , dayanamam.
    bakmaya ne elimin ne vicdanimin varmadigi bir canin yitip gitme videosudur.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap