19 entry daha
  • liverpool doğumlu olmayan, hatta ingiliz bile olmayan insanların liverpoollu olmalarından ve bu insanların liverpool’un çok başarılı olmasını istemesinden daha saçma bir başka şey daha var mıdır acaba diye düşünüyorum?

    adam ciddi ciddi şunu yazmış;

    “messi vs van dijk / robertson / alisson
    ter stegen vs mane / salah / firmino”

    sanki barcelona’da sadece messi ile stegen var, liverpool as 11 ile oynuyor da messi’nin karşısında van dijk, robertson, alisson üçlüsü varken, ter stegen’i mane, salah, firmino topa tutacak.

    arkadaşım kusura bakma da barcelona, sadece altyapısından çıkardığı futbolcularla bile liverpool’u top diye oynar. sonuçta liverpool dediğin takımda top ayağına oturan bir firmino var, gerisi premier lig’in dinamiği gereği kafası kesik tavuklar gibi koşan oyuncu birliğinden oluşuyor.

    ha bu demek değildir ki liverpool, barcelona’yı eleyemez. ingilizler futbolu basit oynayan, bu yüzden başarı sağlayan bir millet. liverpool’da şu an bu felsefenin en başarılı temsilcisi. manchester city’de bir ingiliz takımı olmasına karşın guardiola ile beraber basit oyundan, avrupa’daki komplike oyun tarzına dönen tek premier lig takımı, o yüzden onları hariç tutuyorum.

    yani bu maçta barcelona’nın liverpool’a boşluk vermemesi gerek, liverpool’un kontraatak futbolu oynacağını bahsetmeme gerek yok. barcelona eğer hatasız oynarsa, turu rahat geçer aksi durumda city - tottenham maçlarının bi benzerini izleriz.
436 entry daha
hesabın var mı? giriş yap