8 entry daha
  • "bizim millet tembel" diye ahkam kesen patron yalakaları bu yalanları somut verilerle çökertilince kaytarma diye subjektif ve ölçülemeyen bir kriter uydurmuşlar.

    günümüz çalışma hayatında çalışanlar başta güvenlik (!) kameraları olmak üzere, türlü bilgisayar sistemleriyle, parmak okuma cihazlarıyla hatta bazen çiplerle, gps ile kontrol edilirken hangi kaytarmadan bahsediyorsunuz.
    marketlerde, kitapçılarda, avmlerdeki dükkanlarda çalışanların oturmaları hatta sırtlarını yaslamaları bile yasak. hatta bazı anlı şanlı kolejlerde öğretmenlerin oturarak ders anlatmaları yasak.
    çağrı merkezlerinde çeşitli kademelerde çalıştım. işçinin çağrı karşılamadığı zamanlarda dahi telefonuna bakması, yanındakiyle birkaç kelimenin ötesinde laflaması yasak. onun da ötesinde o kadar büyük bir takip altındalar ki kaçta bilgisayarlarından sisteme giriş yaptılar, kaçta çıktılar ve ne kadar mola kullandılar hepsi saniye saniye ölçülüyor ve epi topu yarım saat olan yemek molasını iki üç dakika aşınca bile uyarı yiyor hatta prim alamıyor vs...

    bu gerçek ortadayken hala "kaytarıyorlar" diye yorum yapan ahlaksızdır ve yalancıdır.

    ha bu arada, boktan patron şirketinde çalışanı günde 10 saat mesaiye tabi kılıp şirketten öğle arasında bile dışarı çıkmasına izin vermezsen, üstüne de işi olmasa bile cumartesi günü 4-5 saat çalıştırırsan ve de karşılığını vermezsen adam da kaytarır. sen çalışanı çalıştırmak için insafsız olursan o da kaytarmaya o kadar hevesli olur.
    ne kadar ekmek o kadar köfte.
143 entry daha
hesabın var mı? giriş yap