9 entry daha
  • müziğin notasıydı, akorduydu, teliydi, bestesiydi, konçertosuydu vb. gibi teknik terimlerini falan bilmeyenler için zor kitap.
    yani yer yer, kendinizi ilaç prospektüsü okur gibi hissediyorsunuz. bir kamyon teknik terim, sadece bu konuya hakim olanların anladığı, diğerlerinin ise sadece okuduğu.

    ilk başta, orkestradaki en önemli çalgının kontrabas olduğunu anlatan, ama sonradan sonraya "bu aleti icat edenin adamın yakaladığı kurbağaya sokayım" raddesine gelecek kadar kontrabasa içten içten kurulmuş, kontrabasa babasının düşmanına bakarmış gibi bakan bir adamı anlatıyor.

    "bir kontrabas, nasıl diyeyim, çalgı olmaktan çok engeldir. taşıyamazsınız, sürüklemeniz gerekir, bir düşerse parçalanır. arabaya ancak sağ ön koltuğu sökerseniz sığar. o zaman da doldurmuş olur zaten arabayı. evde hep etrafından dolaşmak zorunda kalırsınız, öyle... öyle salak salak durur ortada ama bir piyano gibi de değil, öyle ya, piyano mobilyadır. kapatır, olduğu yerde bırakırsınız. kontrabası bırakamazsınız. hep ortalıkta kalır, şey gibi..."
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap