3 entry daha
  • ruh hastasıdır. ama bundan daha büyük bir tehlike var ki çomardan daha cahildir. çomaroğlu çomara çocuk emanet et bakar byütür bir şekilde. lakin bu cins kendi başına bıraktığında kendine dahi bakamayacak bir yaratıktır. soya sosuyla kendini tüketir. besin yetersizliğinden aklı çalışmaz olur.

    dil polisliği yapmayı çok severler...
    geçen gün biri cinsiyetçi küfür kullananları sevmiyorum deyip ibne yerine puşt kelimesinin kullanabileceğini önerdi. güler misin? ağlar mısın?

    - puşt cinsiyetçi değil? emin misiniz?... lugatı bir daha kontrol edin isterseniz cevabı verdiğimde cinsiyetçi olmadığına dair bir dünya laf söyledi.

    puşt kelimesi farsça'da argoda bizim "kıç" olarak kullandığımız "puşti" kelimesinden gelir, yanlış hatırlamıyorsam rumca ya da ermenice'de de aynı kelime aynı anlamda kullanılıyor.. pasif gay anlamındadır... "ibne" aktif gay anlamı taşır. bizim insanlarımız maalesef "ibne" kelimesinin anlamını yanlış biliyor. dolayısıyla puşt kelimesini de masum zannediyor dedim. ayrıca konuşurken 2 de 1 ingilizce kelimeler serpiştirdiği için check your facts and get your facts straight güzel arkadaşım! diye tamamladım.

    tabi ki her ruh hastası politik doğrucu gibi ağzı yüzü yamuldu... bir dünya laf söyledi. ben zaten söyleyeceğimi söylemiş daha uğraşmak istemediğim için

    - kusura bakmayın, dil bilgisi ekonomi gibidir. siyaset ile yön vermek zordur. isteseniz dahi beceremezsiniz...
    her küfüre cinsiyetçi demek her "allah allah" diye tepki veren ateiste "bak içten içe inanıyosun işte" demeye benzer. bu lugatın iç dengeleri meselesidir, dil bilimcilerin incelemesi gereken bir meseledir. siyasi veya sosyal yaklaşımlarla çözülemez. konuyu kapatalım bence gereksiz dallanıp budaklandı. diyerek bu eblehliğe bir son verdim.
    5 yıllık dostluğumla birlikte...
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap