9 entry daha
  • lan tinder başlığındaki entry'nde iğrençtir, kullanan sapıktır vb. sözler kullanıyorsun. oradaki muhabbeti nik altına sıçratıyorsun ve yaptığın şey "yazar biri. ahahaha" diye lafa girmek oluyor. ben de bu tartışma kültürüne zerre kadar uymayan gevşek tavırlar karşısında umursamaz halimle 'iyi temellendirilmemiş hatalı ve zayıf argüman' demek yerine kısaca gerzeklik dediğim için tartışma kültürüne uymuyor oluyorum birdenbire. tartışma kültürüne uygun diyalog kurmak istiyorsan önce kendin buna yönelik hareket edeceksin ki öyle karşılık göresin.

    tinder kullanmıyorum diyorum, niye tinder kullandığını anladım diyor. neyse, böyle şizofreni hastası gibi benim söylediklerimi yok sayıp kendi yarattığı alternatif gerçeklik üzerinden şahsıma bulaşmasına bir cevap vermeyi gerekli görmüyorum. zaten bir önemi de yok. bir de içinde tartışma kültürü geçen cümlenin minvali çok ilginç; 'adamda tartışma kültürü yok ki, bire bir elektrik aldığı kadınlara yönelecek kriterleri olsun'. tartışma kültürünün birebir elektrik alınan kadına yönelmeyle ne alakası var? birebir elektrik alınan kadına yönelmek için kritere mi ihtiyaç var? birinden birebir elektrik aldıktan sonra kriterin yok diye mi yönelemiyorsun?

    bu anlamsız cümleyi de bir kenara bırakalım, tartışma kültürüne uygun tartışmaya ben her zaman hazırım da bunun için ona uygun üslupla hareket etmek gerekiyor dediğim gibi. ayrıca hakaretlere niye o kadar takıldın yav? o kadar alınmana gerek yok, öyle ortada duruyorlar. benim üslubum öyle diye aralara bırakıyorum keyfimce ama konunun özüne odaklanırsan argüman sunan benim; somut dayanakları bulunan argümanlara değil de laf kalabalığına ve "iğrenç, düzgün erkek, allah korusun, ahaha" gibi neye işaret ettiği belli olmayan tabirlere başvuran sensin.

    konumuz seks değil. seksle ilgili de pek bir şey söylemedim. yine zayıf mantık devreye girmiş. 'tinder kullanmak sağlıklı bir insan davranışıdır' demek, kullanmamak sağlıksızdır demek değildir. sosyalleşmek sağlıklı bir davranış biçimidir, bu sağlıklı davranışı gerçekleştirmenin çeşitli yolları vardır. arkadaşlarla buluşmak da sağlıklı insan davranışıdır. tinder kullanmak da öyledir. futbol oynamak da öyledir. bunlar sağlıklı bir davranış kategorisi olan sosyalleşmenin farklı biçimleridir. birinin sağlıklı olduğunu söylemek bir diğerinin sağlıksız olduğunu iddia etmek anlamına gelmez.

    tinder bir dating app'tir, randevulaşma uygulamasıdır. insanlar bunu sosyalleşmek, birbirlerini bulmak, farklı amaçlarla iletişim kurmak için kullanıyorlar. tek gecelik ilişki arayanların yoğunluğu belki fazladır, bu tek gecelik ilişki konusunda ayrıca ele alınabilir. ben tek gecelik ilişki hakkında herhangi bir yorum zaten yapmadım. tinder'ın insanlarla tanışmak isteyen insanları birbiriyle tanıştırma işlevinin son derece sağlıklı bir insan davranışı olan sosyalleşmeye yönelik olarak gayet faydalı biçimde işleyebileceğinden bahsediyorum. birileri tinder'dan tanışıp bir başkasının böbreğini alsa bu tinder'ın kötü bir uygulama olduğu anlamına gelmez, kötü amaçlar için de kullanılabildiği anlamına gelir.

    tenezzül etmek konusuna gelelim: bir insanı bir eylemi yapmaya "tenezzül etmiyorsa" o eylemi kendine yakıştırmıyor, aşağı görüyor demektir. dolayısıyla tinder kullanmayan erkeklerin tinder kullanmaya "tenezzül etmeyen" "düzgün erkekler" olduğunu söylersen "düzgün erkeğin" tinder'ı aşağılayan kişi olduğunu söylemiş ve tinder kullananları aşağılamış olursun. ben salak diyerek senin dolaylı aşağılama çabana doğrudan bir karşılık vermiş oluyorum sadece.

    ayrıca ısrarla söylemediğim şeyleri ben söylemişim gibi ortaya atıp durmak da tartışma kültürüne uygun bir hareket değil. tinder kullanmayanlara normal değil falan demiyorum. istemeyen sosyalleşmek için tinder'ı kullanmayabilir. tinder'ı kendin için uygun bir sosyalleşme yöntemi olarak görmeyebilirsin elbette, bu da tinder kullanmak gibi son derece sağlıklı olabilir. bu iddialar tamamen demagoji. bazı hareketleri salaklık ve gerzeklik olarak nitelediğim doğrudur, zira ortada tinder kullananları aşağılamak gibi gerzekçe (haklı gerekçelere dayandırılmaktan uzak, mesnetsiz) bir hareket var, ve son derece sağlıklı olan insan davranışlarını iğrençlik, sapıklık benzeri sözlerle yermeye çalışmak, bu davranışları gösteren insanları sapıklık vb. sözlerle hakir görmek bir tepki görmeyi hak ediyor. olay bundan ibaret.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap