6 entry daha
  • inşaat sektöründeki gibi plansız büyüme sonucu ortaya çıkan durum.

    liseliler bilmez; yakın geçmişte bu ülkede devlet planlama teşkilatı diye bir kurum vardı. cumhuriyetimiz kadar eski bir kurumdu. 1 yıllık, 5 yıllık, 10 yıllık planlamalar yapılır, kamu iktisadi teşekkülleri, özel sektör bu planlamalara göre yönlendirilirdi.

    malum kişi plansız büyümeyi ve yandaş palazlandırmayı sevdiği için bu kurumu kapattı. ülke belirli bir zümre tarafından vur patlasın çal oynasın tarzı yönetildi. normal bir şirkette çaycı olamayacak adamlar dolar milyarderi oldu. birileri cumhuriyet birikimlerini bababar gibi satıp semirirken etrafındaki kılçık kapanlar "hülooooğğğ", "egonomi çoğeyi" diye muhalif olanlara saldırdı. bazıları da önüne küçük bir kemik atılsın diye mankurtlaştı, trollük yaptı.

    şimdi müzik durdu. ilk olarak "inşaat ya resullah" diyenler ayakta kaldı. seçim dediler bir daha mehteri verdiler. müzik yine durdu yumurtacılar ayakta kaldı. böyle böyle saraylı olmayan, hanedanın dışındaki herkese sıra gelecek. önce baba, sonra ata mirası herşey haraç mezat kelepir fiyatına satıldı, yendi. üstüne bir dünya borç yapıldı. 20 yıl hazine ödemesi garantili köprüler, hastaneler, havaalanları, tüneller yaptırıldı.

    parti bitti beyler. şimdi önünüze konulan hesabı ödeme zamanı.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap