4 entry daha
  • turkiye ye donduklerinde isleri pek tikirinda olmayan akademisyenlerdir. yurt disinda ucuncu sinif universitelerde eften puften konularda (bilimde eften puften konu var midir tartisilir.her calismanin bir yerlerde faydasi cikar. )uzmanlasirlar. o ucuncu sinif universiteler o ulkeye gore ucuncu siniftir ama yine de akademik ortam, yayin gibi konularda cogu turk universitesinin maalesef onunde gelmektedirler. yabanci dil bilmek hersey degildir elbette ama bir akademisyen icin cok seydir. dunyayi izleyebilmek, kendini, calismalarini ve ulkeni dunyaya gosterebilmek icin gayet onemli bir seydir. soz konusu isleri tikirinda olan akademisyenler orjinal birsey uretmese bile o ise yarayip yaramadigi tartisilan yabanci dilleriyle ulkemize, dilimize bircok ceviriyi kazandirirlar, elin oglu neler yapiyo gormemizi saglarlar.

    yurt disinda alistigi akademik ortami ulkeye dondugunde (yine maalesef) cogunlukla bulamamasi sonucundaki hayal kirikligi ve uzgunluk ukalalik olarak algilanmamalidir. haa, iclerinde harbi okuzler de vardir. o adami zaten yurt disina gondersen de gondermesen de okuzdur, kendini bilmezdir, dombilidir, hemzemindir, ukalalik yapmakla yurt disinda okumanin arasindaki iliski bu yuzden zayiftir.

    sonuc olarak, is bireye bakar. kendini bilen bir adamsa, isini tam yapiyorsa elini opmek, ise yaramiyo sadece yurt disinda okudugu gunlerin hayaliyle yasiyorsa git bi cay koy demek gerekir. ulkemizde yetisip nice yurt disinda akademik kariyer yapmis insandan kat kat ustun olan bircok ornek vardir. ayrica is yapan, kendini bilen, bu ulke icin ter akitan yurt disinda yetismis nice bilim adamimiz da vardir.

    ise bakilmalidir, diplomanin hangi universiteden alindigina degil..
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap