94 entry daha
  • bilmem kaç yaşında adamasınız?! ateist olduğunuza göre de dinsizin tekisiniz. ayrıca böyle bir saçmalığa inandığınıza göre zeka seviyeniz de düşük. kör bir tesadüfle, kendiliğinden, öylesine, "pıt" diye var olduğuna inanan, et parçasından öte bir varlık olmadığını düşünen birinden pırıltılı bir zeka beklentisi, ancak saflıkla açıklanabilir.

    akıl sağlığınız şimdi ne kadar yerinde, henüz bunama belirtilerin başladı mı bilmiyorum ama şurada yaşayacağınız 40-50 sene. uyku, yemek, hastalık, ayrılık, aksırık, sabah ağlamaları, "ulan neden yaşıyorum ki?" krizlerinden geriye kalacak adam akıllı belki 20 sene. büyük ihtimalle akrabalar ve arkadaşlarla da aranızda mesafe var. balık tutmak, namaz kılmak, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek, çocuk sevmek, evlenmek gibi sağlıklı insanların yaptığı uğraşlarınızda yoktur.

    sorum çok basit : 14 milyar yıllık bu sonsuz evrende, 4,5 milyar yıllık dünya'da, 300 bin yıllık insanlık tarihinde hiç var olmamış gibi yaşamanın ve öldükten sonra sen hiç yokmuşsun gibi hayatın devam edeceğini bile bile şimdi yaşadığını sandığın hayatın anlamlı olan tarafı nedir? daha doğru bir tabirle nefes alıyorsun. muhtemelen newton (dindar) gibi fizikte çığır açamayacak, prof. dr. gazi yaşargil (dindar) gibi olağan üstü beyin ameliyatları yapamayacak, prof. dr. aziz sancar (dindar) gibi nobel alamayacaksınız. kısaca evinizde atom da parçalamıyorsanız, sığ bir hayatı olan, klavye kullanmaktan öte bir işlevi olmayan dinsizin tekisiniz. öleceksiniz. çok değil, takriben kalan süreniz dolu dolu 20 sene! sonra öleceksiniz!

    neden...?

    neden sevgili dinsizler?

    neden hiç bir anlamı olmadığı halde, bir et parçasından öte olmayan varlığınızı hayatta tutmaya çalışıyorsunuz??

    bu kadar ızdıraba, olası hastalığa, üzüntüye, yürek sıkışmasına neden katlanıyorsunuz?

    neden, bu çok değerli zamanınızı burada harcıyorsunuz?

    hadi ben müslümanım! ölümden öte bir hayata, insanlığa, allah'a inanıyorum. hayatımı değerli kılan yığınla sebebim, yaptıklarıma anlam katan inancım (islam) var!

    siz, ölecek ve yok olacaksınız. karanlığa karışacak ve hiç hatırlanmayacaksınız. bu kocaman sonsuz evrende, kısacık bir andan ibaret olan bu hayatınızı, neden eğlenmek, sevmek, tad almak ve gezmekle harcamak yerine, klavyenin arkasından içinde hiç bir ahlaki ilkesi olmayan, tesadüften öte argümanı bulunmayan bu zırvalıkları yazmakla ömür tüketiyorsunuz?

    ateistlerin/dinsizlerin hayatı nasıl bir cehenneme (stalin, mao, pol pot, enver hoxha) çevirdiğine dair yakın tarihin bitmeyen katliamları ortadayken, kedi beslemekten başka iyilik tanımlamanız bile yokken, bu neyin cakası?

    basit bir soru : hiç bir ahlaki ilkesi olmayan, insanı daha iyi biri yapmak gibi bir hedefi olmayan, yakalanmadığı sürece, insanı hiç bir vahşiliğinden sorumlu tutamayacak, en nihayetinde içinde yaşadığı toplumu taklit etmekten öte bir önerisi olmayan böyle bir zırvalığın, kafası çalışan bir insanı ikna edecek tarafı nedir?
507 entry daha
hesabın var mı? giriş yap