3 entry daha
  • eğer ani bir patlama sonucu değilde kapının açılmama nedeniyle ölümler olduysa hakikatten trajiktir. otobüslerde pencereler arasında bulunan çekiçin kullanım amacını bir kez daha hatırlatmıştır.

    edit: bilirin adlı yazarın uyarısıyla şunuda eklemek istiyorum, otobüs firması ve kullanılan yakıta değinip diğer ihtimalleri göz ardı etmemek gerekiyor. yolcu taşıyan tüm araçlarda yangına karşı koruyucu önlemlerin olması ve düzenli denetlenmesi gerekiyor kapılarında açılmamasıyla mühendislik hataları göz ardı edilmemeli ayrıca iç malzeme otomobillerde olduğu gibi yanmaz yada geç tutuşan kumaşlardan kullanılması gerekirken firmalar, koltukları perdeleri heryeri ucuz malzemeyle kaplıyor tabii bu durum belki 20 dk da yanacak aracın saniyeler içinde tutuşmasına neden oluyor. buna benzer kazaların tekrar yaşanmaması adına bu konularada dikkat çekmek önemli.

    edit 2: yangında şoförün ve muavinin ihmalleri olduğu da ortada dikkat edilecek diğer önemli husus acil durum talimatları, yangın tüpü kullanımı gibi personel eğitimleri ve yangın tabikatlarının düzenli yapılması ve denetlenmesidir.
282 entry daha
hesabın var mı? giriş yap