2318 entry daha
  • marvel studios 10 yıl gibi kısa bir süre içinde seri film kavramını yeniden tanımladı. marvel’ın 22 filminin toplam hasılatı 17 milyar dolara ulaşarak gelmiş geçmiş tüm seri filmleri geride bıraktı. dahası, bu filmler rotten tomatoes’da (en yüksek hasılatlı 15 seri filminin ortalama beğeni puanı yüzde 68 iken) yüzde 84 puanla etkileyici bir başarı gösterdi ve film başına ortalama 64 ödüle aday gösterildi. ilkbaharda gösterime giren avengers: endgame eleştirmenlerden büyük övgü aldı ve o kadar çok ilgi gördü ki sinema bileti satan internet siteleri, gelen talebi yönetebilmek için sistemlerini elden geçirmek zorunda kaldı.

    marvel studios genel müdürü kevin feige, variety dergisine verdiği röportajda bu başarıyı şaşırtıcı derecede basit bir şekilde açıkladı: “ben daima bir marvel studios filminin nasıl olabileceğinin tanımını geniş tutmak gerektiğine inandım. beklenmedik şeyler yaparak; bir örüntü, kalıp ya da formüle bağlı kalmakla yetinmeyerek izleyici sayısını her filmde biraz daha artırmaya çalışıyoruz.”

    anlaşılan o ki işin sırrı, yenilikçi filmler yapmak ve bunların tutarlı bir bütünün parçaları olarak tanınmalarına yetecek kadar devamlılık sağlamak arasında doğru dengeyi bulmak.peki marvel devamlılığı ve yeniliği harmanlamayı nasıl başarıyor?

    devamı için:harvard business review
170 entry daha
hesabın var mı? giriş yap