10 entry daha
  • john turturro'yu, coen kardeşleri ve filmde oynayan herkesi kucaklayıp öpüyorum burdan. hem çok eğlenceli hem de hüzünlü bir film. senaryo çok sıradan ama işte böyle bir öyküde susan sarandon, james gandolfini, steve buscemi, christopher walken (mükemmel!) olunca her şey olabilir.

    --- spoiler ---
    argo kullanımı (am got sik sokmak yalamak komak sikmek kari ibne) hiç abartı durmuyor, aksine bence çok samimi olmuş. nick murder'ın ("whore master") annesinin ağzına bile yakışmış. kate winslet, ateşi söndürülmesi gereken fahişe rolüne cuk oturmuş (oturmak deyince, aklıma filmdeki müthiş sevişme sahnesi geldi, etkisinden çıkamıyorum). en iyi yardımcı karakterler ise kesinlikle steve buscemi ve christopher walken'ın canlandırdığı "amcık delisi" adamlar. müzik seçimi harika, özellikle kızların arka bahçede ve piyano başında icra ettikleri müzikler müthiş (mary louise parker nasıl bir insandır?). müzikal deyince tüyleri diken diken olanların bile kayıtsız kalamayacağı kadar iyi bir film. bravo!
    bir de replik verelim:

    bo*: diyelim ki okul servisine binen bir kız görüyorum. düşük belli pantalon giymiş ve ipli donu görünüyor. aklıma gelen ilk şey "seni düzmek istiyorum bebeğim" oluyor. ama aklıma gelen ikinci şey şu: "bunların anne-babaları sokağa bu halde çıkmalarına nasıl izin veriyor?"
    kitty*: kendinden hiç utanmıyor musun?
    bo: utanıyorum, ama pek uzun sürmüyor.

    (bkz: a man without love)
    (bkz: piece of my heart)
    --- spoiler ---
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap