1866 entry daha
  • edit: sonradan gördüm üsttekini. ya şurada zerre terör ifadesi geçmezken, trt'den hesap sorun demek de nedir. insanların salak yerine koymaktan bahsederken türkiye'de ne kadar kendi yalanına inanma konusunun yaygınlığına örnek gerçekten. hem milletvekillerinden hem de trt'den hesap soralım. olmaz mı? yok, şık muhalefet vekili mi diyeceksiniz ona da?
    ---
    şeffaflık talep eden ve bunu herkesten isteyen taraf olarak, ben kimseye kendi düşüncemden fazla güvenmem. bu benim düşüncemin herkesten daha güvenilir olduğuna da işaret edeğildir.

    ahmet şık mesela, ahmet altan'ın su katılmamış demokrat olduğunu söyleyecek kadar saçma beyanlar verebiliyor. zamanında ahmet altan, ahmet şık'ın hapse atılmasına gazetecilikten tutuklanmadılar dediğinde manşetten, şık şimdi böyle mi oldu demişti.

    gazeteci haber yaparken kaynak açıklamak zorunda değildir. ama yasa dışı örgütlenmelerle ilişkileri olan milletvekili ve gazeteciyse şeffaflık beklenir. herkes bir tarafından savunma yaparak üstünü kapatmaya çalışırken kavramlar çarpıtılıyor, içi boşaltılıyor.

    kimse kaynağı mihraç ural'a dayanan bir iddianın haberleşmesi sonrası, adamı ihbar etsin ya da ifşa etsin demiyor. ama milletvekillerimizden iktidar ya da muhalefet, böyle ilişkileri konusunda şeffaflık talep edebiliriz.

    ha etmezseniz ne olur, suriye'de olanlar olur. amerikan gazetelerine işid'le iş yapan türkler haberleri çıkar. siz de onlar sağcı, ahmet de solcu diyerek kendinizi avutursunuz. geçmişteki eylemler gelecektekilerin teminatıysa böyle güvenme savunmaları yapılır.
806 entry daha
hesabın var mı? giriş yap