402 entry daha
  • bundan 30-40 yıl öncesindeki gibi, türkiye'de kadını hepten eğitimsiz sanmamızı isteyen uyanık nafaka savunucularını görmemize vesile olmuş olay..

    bugün üniversite sınavına erkekten çok kadın adaylar giriyor, sınavları da erkeklerden daha fazla oranda kazanıyorlar..

    fırsat eşitliğiyse herkese fırsat eşitliği var.. benim dönemimdeki lisedeki kız arkadaşlarımızın hepsi üniversite okudu, hepsi güzel güzel işlerde çalışmaya başladı..

    ama andavalın biri gelmiş, "ama kadın evde de iş yapıyor" diyor. erkek de yapıyor iş. erkek de gidiyor dışarıdaki işleri hallediyor, yeri geldi mi kadın elini bile sürmüyor. evin bir arabası var, erkek götürüp getiriyor kadını.. ya da ne bileyim arabanın bir sıkıntısı çıkıyor, erkek götürüyor sanayiye, muayenesini yaptırıyor...

    alışveriş için erkeğe sipariş veriliyor ve erkek taşıyor yükü her akşam.. onu sktir et, evde musluk akıtıyor, erkek yapıyor.. yapamazsa usta ile muhatap oluyor.

    herkes yaptığı işi söylerse kadın o kadar karlı çıkmaz bence..

    bir insanın çalışmadan para kazanmasını savunmak en hafif deyimiyle mallıktır. bak en hafifini söyledim, daha ağırını söylemek istemiyorum.. nasıl ki herkes yaşamını idame ettirmek için çalışmak durumundaysa, kadın da boşandığı zaman girecek bir işe çalışacak.. iş mi bulamıyor?

    yeteneğine göre iş bulacak.. bugün bir temizlikçi 180 lira ile gündeiğe gidiyor. hani nafaka almasıı savunmak için ev işi, ev temizliği yapıyor diyorsunuz ya.. o kada becerikli ise bizahmet o ev işini, ev temiziğini başkasının evinde yapacak ve günlük 180-200 lirasını cebine atıp emeğiyle geçinecek..
666 entry daha
hesabın var mı? giriş yap