760 entry daha
  • oyunda cinsiyet yok değil gerizekalı mısınız evladım. sadece erkek ve kadın vücut tipini seçmekle erkek ve kadın sesini seçmeyi ayırmışlar. ayni erkek vücutlu erkek sesli erkek yaratabileceğiniz gibi kadın vücutlu ama erkek sesli karakter de yaratabiliyorsunuz. aslında seçenekleri azaltmamış tersine arttırmış olmuşlar.

    sonuçta cyberpunk dünyası (ve genresı) futuristik, distopik, transhumanist bir dünya. yolda gezerken bir dükkana girip vücudunuzu değiştirebiliyorsunuz, robot kol falan edinip çıkıyorsunuz. insan ile makina arasındaki fark bulanıklaştığı için erkek-kadın arasındaki fark da bundan nasibini alıyor. bu dünyada haliyle erkek-kadın eşitsizliği diye bir şey kalmamış. teknoloji ve para insan doğasının ötesine geçmiş. bu dünyada herkes frankenstein gibi dolanıyor ortada ve muhafazakarlar bunlara okey. ama nedense konu cinsiyete gelince ooo.

    şu son cinsiyetçi tepki muhafazakar sağın amerikan soluna bok atmak için bahane aramasından başka bir şey değil.

    ulan fragmanda suratının yarısı olmadan makyaj yapan kadına, yüzünü kafatasından çıkarıp yerine 5-6 tane lambayla dolaşan şu tiplere bir şey demiyorlar, bu hiç doğal değil diye itiraz etmiyorlar ama aynı teknoloji cinsiyeti değiştirmeye gelince çıldırıyorlar. neymiş bu hiç doğal değilmiş, sanki cyberpunk dünyasında herşey yapaylaşmamış gibi.

    çünkü muhafazakar sağın cinsiyetçiliğe yobazlık derecesinde ciddi bir takıntısı var.

    ayrıca diğer rpg oyunları da bu zamana kadar cinsiyet konusunu aynı şekilde hallediyordu. örneğin skyrim'de fallout'ta vs vs kadın ve erkek seçmenin tek farkı vücut tiplerinin ve seslendiricinin değişmesi olurdu. varsa 1-2 küçük quest ya da romance seçenekleri farkederdi o kadar.

    ya ne olacağıdı, skyrim'de gerçekten transeksüel olmayan %100 erkek karakter kontrol ettiğinize emin olmak için donunu indirip pipisini görmeyi mi bekliyordunuz?
4896 entry daha
hesabın var mı? giriş yap