126 entry daha
  • iş başvurusunda bulunduğum, tüm süreçleri başarıyla geçtiğim, ardından sınava sokulduğum ve yine başarıyla geçtiğim, sonrasında departmanın şefiyle konuşturulduğum şirkettir.

    bilen bilir profilo avm’nin bir yerinde bunların arge mi diyeyim yoksa genel merkez mi diyeyim bilmiyorum bir yeri vardır. oraya tam üç kez insan kaynakları ile görüşmeye gittim. yeni mezunum tabii o zamanlar, her şey mükemmel, kadınla konuşuyoruz, tepkisi şu: “cv’nizi inceleme fırsatım oldu. tam ihtiyacımız olduğu gibi multiarealarda çalışmış insanlar görmek istiyorduk, bizim için de çok iyi oldu.” multiarea nedir, bilmiyorum. mültikültürel demek istedi galiba.

    neyse gel babam, git babam, her şey iyi giderken, şef ile ikinci görüşmemizde bana döndü dedi ki: ama biz stajyer arıyoruz, yeni bir çalışan alamayız, bunun için kadroya ihtiyaç var, biliyorsunuz kadroyu üst yönetimden istiyoruz, o da verirlerse zaten (eylül-ekim gibi) açılıyor, stajyer olmak ister misin? yeni mezunum, zorunlu stajyer yapılmak istendim, düşünüyorum yav bunun yasal bir dayanağı var mı sahiden, yani kabul edeceğim o noktadayım ama şeyi düşünüyorum, öğrenci değilim acaba sıkıntı olur mu?!

    neyse kabul etmedim. gittim satışçılık yaptım, üzerine lise-ilkokul öğrencilerine matematik ve fizik ve ingilizce özel dersler verdim. iyi de kazanıyordum. aradan üç hafta geçti geçmedi, linkedln’de iş ilanı açmışlar: “elektrik elektronik yeni mezun pozisyonu.”

    şöyle bir güldüm geçtim. stajyer olmasın o?
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap