1926 entry daha
  • işi, bakınız işi hayvan sağlığı ile uğraşmak olan bir veteriner müsveddesi çıkmış diyor ki

    --- spoiler ---
    ki, domuz eti tüketiminin dinen yasaklanmasını aklamak için ortaya atılan saldırgan argümanlar tamamen deli saçması safsatalardan ibarettir.
    --- spoiler ---

    bunu diyen adam bir önceki paragrafta diyor ki

    --- spoiler ---
    dini sebeplerle domuz yemeyenlere sonsuz saygı gösterilmesi koşuluyla...
    --- spoiler ---

    yavrucuğum bak, alamanyalara kadar gitmişsin ama daha bilimsel olarak haddini bilmeyi öğrenememişsin. domuz eti yemenin insan üzerindeki etkilerinin neler olduğunu bilimsel olarak yorumlamak senin işin değil. bu bir.

    ikincisi, mesele zaten domuz değil. bir önceki paragrafta sonsuz saygıdan bahsederken, tam iki cümle sonra kendini tutamayıp dini yasakları aklamaktan bahsediyorsun. biz bir şeyi aklamaya çalışmıyoruz. rahat ol. sadece inancımıza uyuyoruz o kadar. yahudi de aynı şekilde mesela. ona sorarsan neslini, aklını koruyor. bilemem, benim işim değil. ama öyle diyor.

    ha tabii sen bize uymak zorunda değilsin. gidip domuz yiyebilirsin. biz yememeyi tercih ediyoruz. bu kadar. lakin bu bile seni rahatsız ediyor ve millete bu işi hoş göstermek için çırpınıyorsun. aynı kutsal kitapta ifade edildiği şeklinle, en haysiyetli(!) en yüce(!), en dengeli(!) bir şeref(!) abidesisin. senin gibi ahlaklısı yok. aklamak ne demek ya hu? aklamak ne demek...

    güzelim, senin gibiler sayfalarca methiye düzüp milletin aklının altından girip üzerinden çıkmaya çalışsa da, bu milletin bir feraseti var. yaradandan ötürü bu hayvanı sevecek, yok etmeyecek doğada ama etini de yemeyecek. senin gibi olmayacak. yüzyıllardır olduğu gibi insan olacak. anlıyor, anlayabiliyor musun bunu? kafan alıyor mu? sen şimdi şuradan...
1080 entry daha
hesabın var mı? giriş yap